Patrik Koščak: Sljedeće godine imat ćemo olimpijku koja dolazi iz Varaždinske županije

Jana Koščak u nedjelju, 26. veljače, ostvarila je najbolji rezultat u petoboju svih vremena u kategoriji do 18 godina.

– Jako puno truda je uloženo u ovaj rezultat. Deset godina treniranja gotovo svaki dan, pet do šest puta tjedno. Zadnje četiri godine treniram dva do tri sata dnevno. Na treninzima je jako teško, ali imam jako dobru ekipu i dobrog trenera, svojeg tatu. Oni me vode kroz rezultate, natjecanja i sve ostalo u životu – rekla je Jana Koščak koju je svečano primio varaždinski župan Anđelko Stričak.

Osim na svjetski rekord u višeboju, ponosna je na rezultat u skoku u vis.

– Dosta često me poistovjećuju s Blankom Vlašić. Jučer sam skočila 190 centimetara u vis, a ona je u mojim godinama skakala 183 centimetra, tako da to je također dosta dobar rezultat na koji sam jako ponosna. Ove godine sam skočila 191 centimetar, što mi je osobni rekord, a nadam se još boljim rezultatima u visu i u višeboju – navela je mlada atletičarka.

Sljedeća dva tjedna će odmoriti, a tijekom uskrsnih praznika kreće na pripreme u Portugal ili drugu državu za Europsko prvenstvo do 20 godina.

– Prošle godine sam bila prvakinja Europe do 18 godina, a sad imam kategoriju više, do 20 godina. Čekaju me balkanska prvenstva i vjerojatno miting brončane lige u Grčkoj da se kvalificiram na seniorsko Europsko prvenstvo – otkrila je Jana.

Njezin otac i trener Patrik Koščak zahvalio je na prijemu te istaknuo da ga ovaj rezultat, ali i ostali rezultati koje postižu varaždinski atletičari čine sretnim i ponosnim.

– Mislim da je sportska javnost svjesna veličine postignutog rezultata i već sada mogu istaknuti kako ćemo sljedeće godine imati olimpijku koja dolazi iz Varaždinske županije. Nije potrebno objašnjavati što znači činjenica da će se jedna šesnaestogodišnjakinja plasirati na Olimpijske igre. Postoje svi preduvjeti za to i nema razloga da se taj plasman ne ostvari. Jana je mlada, pametna djevojka, posvećena je sportu i mi ju kao roditelji u tome podržavamo. Kao njezin trener ponosan sam i sretan zbog ovakvih rezultata. Vrlo je lako i lijepo raditi s takvim mladim ljudima. Atletika je egzaktni sport, brojke najbolje govore o tome tko je postigao kakav uspjeh. Jana je već postigla odlične rezultate u bacanju kugle, u skoku u vis, u skoku u dalj, a u seniorskoj kategoriji je ostvarila sedmo mjesto u svijetu u disciplini petoboj, dok je naš Janko Kišak osvojio srebrnu medalju u atraktivnoj disciplini 110 metara s preponama u srpnju prošle godine. Ti rezultati su potvrda dobrog rada, a koristim priliku da im čestitam na dosadašnjim rezultatima – rekao je Patrik Koščak.