Jedna tvrtka prepoznala uspjehe Jane i Klare Koščak, Roka Farkaša i Janka Kišaka te uložila u njih

Četvero atletičara Slobode koje vodi trener Patrik Koščak postižu vrhunske rezultate. Klara i Jana Koščak, Janko Kišak i Roko Farkaš drže najbolje rezultate u pojedinima kategorijama u svijetu.

Iz natjecanja u natjecanje ruše državne rekorde, a sada je to prepoznala tvrtka Lentismed koja ih je odlučila stipendirati.

Smatram da ovakva pomoć mladim atletičarima mnogo znači. Oni će moći računati da će mjesečno imati stalan izvor prihoda i osigurati si opremu koja im je zaista nužna. Njih četvero dobit će određena financijska sredstva, ali moraju biti uzor drugima svojim ponašanjem i izvan sportskih borilišta – rekao je Zlatan Žmirak, ispred tvrtke Lentismed koja je odlučila uložiti u atletičare varaždinske Slobode.

Ovo je velika stvar. Ovo nije poguranac nego guranje. Grad nas stvarno dobro prati, ti sportaši dobivaju neka sredstva od Hrvatskog olimpijskog odbora, ali tvrtke koje molimo za pomoć uvijek obećaju, ali ne ispune ništa – objasnio je Stjepan Smernjak, predsjednik Atletskog kluba Sloboda.

Ugovori s četvero sportaša potpisani su na godinu dana.

Sve što dobijemo, svaka stipendija nam je dobrodošla. Vjerujem da ćemo ove stipendije opravdati rezultatima i dokazati da su došle u prave ruke – istaknula je Jana Koščak koja je nedavno poboljšala mlađejuniorski rekord Hrvatske u skoku u vis, koji sada iznosi 1,91 m.