PRVENSTVO HRVATSKE U ŠTAFETAMA

Iza nas je još jedno uspješno izdanje Prvenstva Hrvatske u štafetama. Ove godine u Varaždin se vraćamo sa dvije srebrne medalje u seniorskoj kategoriji te četvrtim mjestom u kategoriji kadeta.

Prvu medalju na ovom prvenstvu osvojila je seniorska štafeta 4x100m mix u sastavu : Klara Koščak, Roko Farkaš, Jana Koščak i Janko Kišak. Rezultat bolji od dosadašnjeg državnog rekorda ove je godine bio potreban za drugo mjesto te iznosi 43.60s!

Spomenimo kako ovo nije bila naša jedina seniorska štafeta 4x100m mix. U skupini prije AK Sloboda predstavljali su i Neli Belač, Nikola Pošta, Dora Androlić te Pavao Strahija, koji su u svojoj skupini zauzeli drugo, a ukupno šesto mjesto sa 46.67s.

Drugo srebro donijela nam je ženska seniorska štafeta 4x200m u sastavu : Dora Androlić, Jana Koščak, Rahela Leščak i Klara Koščak. Naše dame zauzele su drugo mjesto s rezultatom 1:38.88min, tek dvije tisućinke iza prvoplasiranih. Naša druga ženska štafeta u prvoj je skupini zauzela 1., a ukupno 8. mjesto u sastavu: Helena Posavec, Neli Belač, Ana Novotni i Stella Jurak s rezultatom 1:47.98min.

Kadetska štafeta 4x100m mix  u sastavu : Lara Ines Brezovec, Jura Šarkanji, Michelle Likhona Kovaček i Vilim Vincek zauzela je prvo mjesto u skupini te četvrto mjesto u sveukupnom poretku s rezultatom 49.12s.

Kadeti i kadetkinje nastupali su i u štafeti 4x300m mix gdje su zauzeli 9. mjesto s rezultatom 2:52.50 u sastavu : Lara Ines Brezovec, Vilim Vincek, Sara Bratković i Jura Šarkanji.

Čestitke svim natjecateljima i trenerima! Svi rezultati dostupni su na linku https://has.hr/images/stories/HAS/domaca/2023/pojedinacna/PH22_20230506_Zagreb_stafete.pdf