ODRŽAN 74. HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Memorijal Boris Hanžeković najprestižnije je atletsko natjecanje u Hrvatskoj.

U petak, 6. rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održan je treći po redu Zagreb City Challenge. Ovo natjecanje u skoku u dalj održava se u sklopu trodnevnog Hanžekovićevog memorijala. Naši su se svjetski prvaci, Jana Koščak i Roko Farkaš, oboje natjecali s vrhunskim, svjetski poznatim skakačima u dalj.

Najbolji među hrvatskim predstavnicima, a treći ukupno, bio je upravo naš Roko Farkaš. Roko je u petoj seriji skočio odličnih 7,90 m te osigurao treće mjesto iza Jamajčanina Shawn-a-D Thompsona i Uzbekistanca Anvara Anvarova.

U ženskoj konkurenciji, Jana Koščak skočila je točno 6 m, što joj je donijelo osmo mjesto. Pobjednica među ženama bila je brončana s Olimpijskih igara, Amerikanka Jasmine Moore.

Dva dana kasnije, 8. rujna, na stadionu Mladosti u Zagrebu održan je i Hanžekovićev memorijal. Ovogodišnji će memorijal uistinu biti zapamćen po mnogim rekordima. Srušeno je čak sedam rekorda mitinga i dva državna rekorda. Za jedan državni rekord zaslužan je Roko Farkaš, koji je svoju sezonu završio na najbolji mogući način. Na dionici od 200 m, Roko je spustio svoj nedavno postavljeni državni rekord za još 3 stotinke, te on sada iznosi 20,67 s. Tim je rezultatom zauzeo 7. mjesto u konkurenciji vrhunskih svjetskih sprintera.

U istoj utrci na 200 m nastupio je i naš sprinter Karlo Marciuš, koji je rezultatom 21,07 s zauzeo osmo mjesto. Karlo je nastupio i na 100 m te postigao isti plasman s rezultatom 10,70 s.

U nacionalnoj konkurenciji na 100 m nastupila je naša Dora Androlić te je s rezultatom 11,69 s zauzela sedmo mjesto u skupini.

Naše sestre Marodi također su nastupile na dionici 800 m u nacionalnoj konkurenciji. Tena je dionicu istrčala za 2:12,19 i zauzela četvrto mjesto, dok je Lea u cilj utrčala peta te postigla rezultat 2:13,07 s.

Čestitamo našim atletičarima na njihovim uspjesima!