3. ATLETSKI SEMINAR U VARAŽDINU

AK Sloboda Varaždin vas poziva na 3. „Atletski seminar u Varaždinu“, koji će se održati 23.03.2024. godine u kongresnoj dvorani Arene Varaždin s početkom u 10 sati. Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih procesa po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša.

Predavače predstavljamo u nastavku:

1) Ljubomir Antekolović, Tema: Okluzijski trening u atletici – mehanizmi djelovanja i mogućnosti primjene

Prof. dr. sc. Ljubomir Antekolović, nositelj je predmeta Atletika – bacanja i skokovi na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sudjeluje u školovanju atletskih trenera kao predavač specijalističkih predmeta smjera atletika na sveučilišnom studiju Kineziologija i stručnom studiju Izobrazba trenera.
U znanstveno-istraživačkom radu bavi se proučavanjem biomehaničke efikasnosti u atletici, voditelj je Laboratorija za audiovizualne tehnologije u kineziologiji, autor znanstvenih članaka i sudionik znanstvenih i stručnih konferencija.
U stručnom radu surađuje s klubovima, trenerima i sportašima. Bio je atletski trener za discipline skokova i sprinta, kondicijski trener brojnim sportašima i trenutno je kondicijski trener vrhunskog hrvatskog tenisača.

2) Silvija Grabar mag. physioth., Tema: Trening i rehabilitacija inspiratornih mišića – skriveno oružje za najveće uspjehe

Silvija Grabar magistrica je fizioterapije te osnivač i vlasnik Cerebellum Poliklinike u Varaždinu i Čakovcu. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u sportskoj, ortopedsko traumatološkoj i neurološkoj rehabilitaciji. Završila je razne međunarodne edukacije u Europi i Hrvatskoj kao što su DNS, PNF, Schroth, IASTM, Bobath, Sonoskills i mnoge druge. Autor i koautor stručno-znanstvenih članaka. Službeni je fizioterapeut hrvatskih sportaša raznih kategorija.

3) Stanoje Burlić, Tema: Periodizacija i specifičnosti u treningu sprinta( Aleksa Kijanović, Boško Kijanović, Farzaneh Fasihi)

Stanoje Burlić, rođen u Beogradu 1972. godine , gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na fakultetu fizičke kulture u Beogradu 1998. godine i stekao zvanje profesora fizičke kulture. Atletikom počeo da se bavi u srednjoj školi u atletskom klubu Partizan kod Slobodana Vojinovića” Kampija”.
Po završetku fakulteta ušao u trenerske vode i sada radi kao trener za sprintersku grupu disciplina u OAK-u (Omladinskom atletskom klubu).

4) Patrik Koščak, Tema: Struktura procesa sportske pripreme atletskih višebojaca

Patrik Koščak je trener u Ak Sloboda Varaždin, trener reprezentativaca prvaka i rekordera u Hrvatskoj raznih kategorija između ostalog trener Sare Kolak, Jane Koščak, Roka Farkaša, Klare Koščak, Janka Kišaka i mnogih drugih. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji mnogih europskih i svjetskih natjecanja: Državna natjecanja, Svjetske vojne igre-1999, Hanžekovičev memorijal 1995-1999, Međunarodni atletski miting Varaždin, memorijal Ašli Kožar itd. Posjeduje iznimno iskustvo i znanje stečeno višegodišnjim uspješnim bavljenjem atletikom a vrijedi istaknuti da je bio juniorski reprezentativac na 800m, rekorder u višeboju, trostruki državni prvak u desetoboju, sudionik Europskog kupa višebojaca.

5) Bojan Golub, Tema: Kondicijska priprema seniorske ekipe NK „Varaždin”

Bojan Golub je profesor kineziologije sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa seniorskim nacionalnim rukometnim selekcijama hrvatske, a radio je i u rukometnim klubovima: PPD Zagreb, RK Podravka.

Trenutno radi kao kondicijski trener u NK Varaždinu.

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je:

  • atletskim trenerima
  • sportskim trenerima
  • kondicijskim trenerima
  • sportskim liječnicima i fizioterapeutima
  • profesorima kineziologije
  • ostalim stručnim kadrovima u sportu

Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Za sve koji bi željeli prisustvovati na seminaru, a nisu u mogućnosti doći u Varaždin, omogućen je live stream program. Ukoliko želite pratiti seminar putem live stream-a molimo da to navedete kod slanja potvrde o plaćanju.

OSTALE POJEDINOSTI SEMINARA:
3. ATLETSKI SEMINAR U VARAŽDINU
Datum održavanja: 23.03.2024.
Vrijeme: 10-15 h
Mjesto: Arena Varaždin, Kongresna dvorana
Predavanja traju po 45 min + 15 min pauze, ručak predviđen od 12-13 h
Kotizacija uključuje: predavanja, ručak, osvježavajuća pića, kava-čaj, potvrdu o stručnom usavršavanju (samo profesori kineziologije prijavljeni putem ettaedu)
Live stream

Podaci za uplatu kotizacije:
Primatelj: AK Sloboda Varaždin
Adresa: Ognjena Price 34
Cijena: 50 eura
IBAN: HR8423600001101741348
Svrha uplate: 3. Atletski seminar u Varaždinu, Ime i Prezime
*Potvrdu o plaćanju za sudjelovanje na seminaru poslati na:
e-mail: tajnistvo@ak-sloboda.hr
**Za dodatna pitanja kontaktirajte nas na:
e-mail: soprek2000@gmail.com ili
GSM 097/647-5878 (Josip Šoprek)