AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Ž. Vincek više nije član AK Sloboda, želimo mu puno uspjeha u novom klubu

Objavljeno: 7. ožujka 2014

Željko Vincek, atletičar koji iza sebe broji puno uspjeha na državnim, a prvenstveno međunarodnim natjecanjima, više nije član AK Sloboda. Tako će Vincek ubuduće nositi boje zagrebačkog kluba Dinamo – Zrinjevac, a uprava kluba, na čelu s predsjednikom Ivanom Domislovićem, želi mu puno uspjeha.

mam_varazdin_4_20120715_2099333225

Činjenica je da je AK Sloboda unazad dvije godine krenuo jednim novim i boljim smjerom, oživjela je atletska škola za najmlađe, a treba prije svega naglasiti kako se zahvaljujući sve boljoj organizaciji trenera formirala i uspješna kadetska ekipa. Tako se s jedne strane razvija vrhunska atletika, sa sportašima i sportašicama koji redaju plasmane na državnim i međunarodnim natjecanjima, a s druge strane razvija se masovnost, prvenstveno po pitanju najmlađih sportaša.

No, svaki atletičar i atletičarka imaju pravo na izbor. Unatoč sve boljim rezultatima varaždinskih atletičara, prvenstveno trkačicama trenera Marinka Šipoša, koje iza sebe imaju iskustvo i na svjetskom atletskom prvenstvu, a tu su i naši srednjeprugaši Ivana Domislovića kao i bacači koje zajedničkim snagama treniraju Dražen Ožeg i Mirko Mičuda, istina je da pojedini klubovi u Zagrebu možda mogu više pružiti pojedincima. S druge pak strane, pozitivno je da postoje naznake o osnivanju zaklade, iz koje bi se izdvajalo za unapređenje sportskih aktivnosti u Varaždinu. Također, treba uzeti u obzir i da se varaždinski gradski proračun ne može nikako ni usporediti s onim zagrebačkim, pa je logično da i sportu pripada veći dio kolača.

No, AK Sloboda unatoč kriznim vremenima nastoji svojim atletičarima omogućiti maksimalno, od opreme, do priprema i samog odlaska na natjecanja te startnine.

Što se Željka Vinceka tiče, uprava AK Sloboda mu zahvaljuje na svemu što je dao za klub, na svim uspjesima, plasmanima, medaljama, a najviše na tome što je bio primjer mlađim generacijama.

Hvala Ti Željko!

Top