AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Vincek prvak države, za AK Slobodu 9 medalja na seniorskom prvenstvu

Objavljeno: 9. lipnja 2013

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke, koje se proteklog vikenda održalo u Zagrebu, Željko Vincek još je jednom pokazao da se vraća u formu.
U utrci na 400 metara na cilj je stigao prvi s rezultatom 47,26 i tako osigurao naslov seniorskog državnog prvaka. U istoj utrci nastupili su i Dražen Hudoletnjak i Bernard Gavez.
Na postolju na prvenstvu bile su i atletičarke AK Sloboda. Kristina Dudek bila je druga na 400 m s rezultatom 56,08, dok je
Marija Hižman bila treća u istoj utrci s rezultatom 56,72. Vlatka Sekirnik bila je treća na 100 m prepone s rezultatom 14,36. Ekipa AK Sloboda u sastavu Vlatka Sekirnik, Lucija Pokos, Marija Hižman, Mateja Jambrović bila je druga u štafeti na 4×100 metara s rezultatom 47,67. Bio je to ujedno i klupski rekord u ženskoj štafeti.
Drugog dana natjecanja, odnosno u nedjelju, Mirko Mičuda osvojio je drugo mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 67,06. Lucija Pokos također je došla do postolja. Ona je osvojila treće mjesto u utrci na 200 metara s rezultatom 25,80.
Također, drugog dana natjecanja i muška i ženska ekipa bila je uspješna u štafetama na 4×400 metara. Tako su atletičarke Slobode bile druge na štafeti s rezultatom 3:49.30, što je ujedno novi klupski rekord, srušen nakon mnogo godina. Dečki su također bili drugi i to s rezultatom 3:19.13.
Tako su se atletičari Slobode s Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke vratili s ukupno devet medalja.

Top