AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Varaždinskom treneru Draženu Ožegu nagrada za životno djelo HAS-a

Objavljeno: 8. studenoga 2016

Sara Kolak i Dražen Ožeg nagrđeni su sinoć na svečanosti Hrvatskog atletskog saveza – Kraš Croathletic gala,  dogođaju koji je okupio sve ono najbolje što ima hrvatska atletika.

Iza Hrvatske je najuspješnija sezona za hrvatsku atletiku. Osvojene su dvije zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeir,  brončana olimpijska medalja i izboreno  finale i polufinale  Olimpijskih igara.  Također, na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojene su zlatna i brončana medalja te izborena još dva finala. još dva finala.  Dodajmo još da je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlanu Filip Mihaljević osvojio brončanu medalju, a Andrea Ivančević je bila 4. u finalu. Svi ovi uspjesi zaslužili s biti i posebno obilježeni, što se  dogodilo prošlog tjedna, na Kraš Croathletic gala. Uz najbolje  hrvatske atletičare, trenere i atletske djelatnike bili su prisutni i  gosti iz inozemstva. Bio je tu dopredsjednik Svjetske atletske federacije i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, predsjednik Europske atletike Svein Arne Hansen, dopredsjednik Europske atletike i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinom te Gregor Benčina član savjeta EA.

Podijeljena su brojna priznanja atletičarima i atletskim djelatnicima u raznim kategorijama:

Za najbolje atletičare u 2016. godini po kategorijama proglašeni su:

Seniorka:Sandra Perković, Senior:Filip Mihaljević, Mlađa seniorka:Sara Kolak, Mlađi senior:Matija Gregurić, Juniorka:Eva Mustafić i Dora Filipović, Junior:Hrvoje Čukman, Mlađa juniorka:Lora Ontl, Mlađi junior:Marino Bloudek i Ivan Mišković, Kadetkinja:Dorja Zanetić, Kadet:Sven Salaj i Bruno Rožman, Veteranka:Ivona Jerković Veteran:Damir Ludvig. U najužem izboru za najboljeg juniora bio je i slobodaš David Šalamon ali je ipak prevladao bolji plasmana na Svjetskom prvenstvu  Hrvoja Čukmana iz Agrama.

Za iznimni doprinos razvoju hrvatske atletike (posthumno): Želimir Šobot, Zvonko Radovanović, Ante Tešija, Ivan Ivančić, Josip Gašparac, Milan Vitasović. Tu treba svakako spomenuti da su dvojica od spomenutih ponikli u varaždinskoj Slobodi (J. Gašparac i Ž. Šobot)

Za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike: Dražen Ožeg,,Vlado Apostolski, Franjo Preložnjak, Ivan Maričević, Nikola Turk,  Olga Šikovec Luncer, Radovan Kirin. Ovu nagradu dodjelio  je Ivan Domislović, dopredsjednik HASa i predsjednik AK Sloboda.

 

 

Top