AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Varaždin domaćin još jednog velikog natjecanja – najbolji europski atletičari sljedeće godine na Slobodi!

Objavljeno: 25. svibnja 2018

Varaždin , 25.5.2018. Danas je u Gradskoj vijećnici održan prijem za Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza. Gradonačelnik Čehok primio je Veštića , Ivana Domislovića, predsjednika  Atletskog kluba „Sloboda“, Maria Dopšu člana IO HASa i izbornika reprezentacije Mladena Katalinića a  povodom uspješne kandidature i službene dodjele organizacije Ekipnog prvenstva Europe – 2. Liga koja će održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine.

Varaždinski stadion Sloboda bit će u kolovozu iduće godine domaćin ekipnog prvenstva Europe – 2. liga.
Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza, danas je tim povodom primio gradonačelnik Ivan Čehok, a na prijemu u Gradskoj vijećnici bili su i predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović, predsjednik AK Međimurje Mario Dobša i izbornik reprezentacije Mladen Katalinić.
Natjecanje će se u Varaždinu održati 10. i 11. kolovoza 2019. godine, u suorganizaciji Hrvatskog atletskog saveza i varaždinskog Atletskog kluba Sloboda na stadionu Sloboda.
– Varaždin postaje grad najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj. Iduće godine imat ćemo najveće atletsko natjecanje u Hrvatskoj pa i u povijesti Varaždina. Ovdje će biti 12 reprezentacija, među njima i Hrvatska, nekoliko svjetskih rekordera i olimpijskih prvaka. Najbitnije je da se podsjetimo da je atletika kraljica sportova, jedan od najatraktivnijih sportova, i naši građani će stvarno moći uživati u vrhunskoj sportskoj priredbi. Uvjeren sam da će grad biti dobar domaćin i da će to donijeti ne samo sportske uspjehe nego i nove turističke – izjavio je gradonačelnik nakon prijema.
– Varaždin je ispunio standarde od kvalitete atletskih borilišta i smještajnih kapaciteta do geografske pozicije i atletske povijesti. Sve je to Varaždin imao i ponosni smo da smo u mom mandatu doveli veliko natjecanje u Hrvatsku, u Varaždin. Iduće godine je 30 godina od JUPEA-e pa ćemo i to obilježiti. Smještaj 12 reprezentacija idealan je u Varaždinu, u studentskom centru blizu stadiona. Bit će tu oko tisuću ljudi. Imat ćemo promociju Varaždina s vrhunskim sportašima, s našom najboljom selekcijom. Malo je zemalja koje imaju tri olimpijske medalje i dvije olimpijske pobjednice. Perković, Kolak, Žunić, Vlašić, sve će biti u Varaždinu. Ovo je tek početak. U Hrvatskoj nemamo takve mogućnosti i prednosti kakve Varaždin ima pa želimo koristiti te resurse i za druga natjecanja u kontinuitetu, natjecanja s još većim brojem sudionika, kao što je juniorsko europsko prvenstvo. Na sumnjam u uspjeh. Imamo iskustva, a Varaždinke i Varaždinci emociju prema atletici i organizirani su pa to daje sigurnost da će proći na najbolji način – kazao je Veštić.
– Nigdje u svijetu nema smještaja ovako blizu stadionu, a naš novi studentski dom na razini je hotela. Varaždin će se pokazati kao pravi „bombonček“. Sav novac iz europske atletske federacije za smještaj i dio organizacije ostat će ovdje što je veliki benefit. Stadion se uređuje iznutra i izvana. Jedini problem, koji nismo mogli predvidjeti u kandidaturi koja je krenula prošle godine, je stanje sa stazom koja je stara 35 godina i zadnji put obnovljena prije 13 godina. Stanje je lošije nakon zime i trebat će ju sanirati. Trebat će izdvojiti dodatna sredstva, manju investiciju, ali obnovljena staza ostaje varaždinskim sportašima i građanima na korištenje – dodao je Domislović.

Top