AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Varaždin domaćin dva velika atletska natjecanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno: 9. svibnja 2013

Hrvatski paraolimpijski odbor, Atletski klub Sloboda i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom zajednički organiziraju dva natjecanja za osobe s invaliditetom…

Riječ je o 1. ekipnom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, koje će se održati 11. svibnja, te o 16. otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom CRO OPEN, koje će se održati 25. i 26. svibnja. Oba natjecanja održat će se na Sportskom centru Sloboda, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Tako će ove subote nastupiti 104 atletičara s invaliditetom, među kojima su i osvajači olimpijskih medalja.

– Kad smo prije petanest godina započeli sa razvojem atletike za osobe sa invaliditetom u cijeloj Hrvatskoj imali smo samo petnaest atletičara, a do današnjeg dana ta se brojka znatno povećala. Ovo je prvo poslije paraolimpijskih igara u Londonu, a ujedno i početak natjecateljskog ciklusa za slijedeće igre. Natjecanje će se odvijati u svim atletskim disciplinama koja su u programu paraolimpijskih igara – rekao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Potpredsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak istaknuo je kako klub ima dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja. Također, napomenuo je kako u AK Sloboda djeluje sekcija atletičara s invaliditetom. Voditelj te sekcije je Damir Frntić. AK Sloboda je inače član Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom, a u klubu ističu kako je cilj podizanje svijesti i odgovornosti zajednice prema osobama koje se bave sportom unatoč zdravstvenim poteškoćama.

FOTOGRAFIJA PREUZETA S PORTALA eVaraždin (fotograf: Andrej Švoger)

Top