AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Uspješan vikend za AK Sloboda obilježio početak atletske sezone

Objavljeno: 5. svibnja 2014

Atletičari i atletičarke AK Sloboda odlično su započeli novu atletsku sezonu. Po kišovitom, vjetrovitom i prohladnom vremenu u subotu je u Zagrebu održan međunarodni atletski miting Memorijal “Goran Subotić” u organizaciji AK Agram. Na spomenutom je mitingu najbolji rezultat ostvarila varaždinska atletičarka Marija Hižman, koja je osvojila prvo mjesto na 400 m s rezultatom 55,8. Drugo mjesto na 400 m osvojila je Kristina Dudek s 56,4, dok je Danijela Roško u ukupnom poretku bila četvrta s 58,6.

Lucija Pokos je pak bila druga na 100 m s rezultatom 12,37.

David Šalamon bio je šesti na 800 m s rezultatom 1:59,7, dok zbog kvara elektronike nisu objavljeni rezultati za utrke atletičara na 400 m, gdje su nastupili Bernard Gavez i Mirko Hižman.

U subotu se održalo i II. Kolo HALS-a za mlađe kategorije, dok su u nedjelju nastupili atletičari i atletičarke starijih kategorija.

Prvog dana natjecanja od limačica je među najboljima bila Simona Jambrošić, koja je bila prva na 600 m. Klara Košćak bila je treća u skoku u dalj, a treće mjesto osvojili su i limači AK Sloboda u štafeti na 4 x 60. Od mlađih kadetkinja, Klara Martinez bila je druga na 60 m. Ema Čop bila je druga u skoku u vis, Mihaela habunek drugo je mjesto osvojila u skoku s motkom, dok je Ana Majdak bila najbolja u bacanju vortexa. Mlađe kadetkinje AK Sloboda bile su treće u štafeti na 4×60.

Od mlađih kadeta, Andreas Jozepović bio je drugi na 60 m, a drugo mjesto osvojio je i u skoku u dalj. U skoku s motkom drugi je bio Tin Kirić, a treći Luka Ilčić. Leon Vuković je pak bio treći u bacanju kugle, a mlađi kadeti AK Sloboda osvojili su drugo mjesto u štafeti 4×60.

Drugog dana natjecanja nastupile su starije kategorije. Od starijih kadetkinja među uspješnijima je bila Ena Krebelj koja je osvojila prvo mjesto na 100 m.

Leonarda Bosilj osvojila je prvo mjesto u bacanju diska. Ana Majdak bila je drugau bacanju diska i druga u bacanju kladiva. Starije kadetkinje AK Sloboda bile su prve u štafeti 100+200+300+400.

Od starijih kadeta, Ivan Novko bio je drugi na 100 m, a Luka Ilčić i Tin Kirić dijelili su prvo mjesto u skoku s motkom. Andreas Jozepović bio je treći u bacanju koplja.

Od mlađih juniorki, Franja Želimorski bila je prva u bacanju koplja.

Vinko Kopjar bio je drugi u bacanju diska i treći u bacanju kladiva. Antonio Vojnović osvojio je drugo mjesto u bacanju kladiva.

U kategoriji žena Lucija Pokos bila je prva na 200 m, dok je Dorotea Strelec bila druga u skoku u vis.

U kategorji muških, Mirko Hižman bio je treći na 200 m.

Top