AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Troje članova AK Sloboda predstavljalo Varaždin u Ravensburgu- Višnja Bunić druga

Objavljeno: 30. lipnja 2014

Na Jubilarnoj 25. uličnoj utrci Ravensburg lauf od 10 km, održanoj 28.lipnja 2014. u povijesnom njemačkom gradu Ravensburg nastupilo je 651 trkača iz Austrije, Italije, Francuske i Hrvatske.

Grad Ravensburg, kao organizator utrke ističe kako uz bogatu povijest ima i bogatu sportsku budućnost, s ciljem da se njihov pozitivni primjer proširi i na druge europske gradove, pozvani su bili trkači i predstavnici sportskih prijateljskih gradova iz Austrije, Italije, Francuske i Hrvatske.

Kao predstavnici Grada Varaždina nastupili su Ivan Čorba, Marcel Labaš i Višnja Bunić.

U muškoj konkurenciji od 463 trkača najbrži je bio Geronimo Von Warburg iz Montelimara, Francuska sa rezultatom od 32 min i 59 sek, Varaždinski predstavnici Marcel Labaš istrčao je utrku za 38 min 29 sek zauzevši 21. mjesto a Ivan Čorba 32. mjesto sa vremenom od 39 min i 36 sek.

U ženskoj konkurenciji od 188 trkačica najbrža je bila Ricard Coline iz Montelimara, Francuska sa 37 min i 11 sek; dok je predstavnica Varaždina Višnja Bunić bila sedma sa vremenom 42 min i 29 sek. U svojoj kategoriji Višnja je zauzela 2. mjesto.

Kako su predstavnici Varaždina uz ulogu sportaša imali ulogu promotora Varaždinskog sporta, po povratku iz Ravensburga uz sportske uspjehe, razmjenivši kontakte sa organizatorima i sportašima iz sportsko prijateljskih zemalja, donijeli su i smjernice za daljnji kvalitetniji razvoj sporta u Varaždinu, sa željom da se i nagodinu vrate u Ravensburg po još bolje-brže sportske rezultate.

Rezultati

Galerija

Top