AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Sandra Perković i David Oliver na Hanžeku

Objavljeno: 15. kolovoza 2013

Nakon prva tri dana Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi startne liste IWCH mitinga Zagreb 2013 bogatije su za dvoje aktualnih svjetskih prvaka – Sandru Perković i Davida Olivera.

hanžek

Našoj najboljoj sportašici u lovu na daljine preko 70 metara na stadionu Mladosti pomoći će srebrna diskašica iz Moskve, Francuskinja Melina Robert-Michon, koja je sa 66.28 na Svjetskom prvenstvu postavila novi nacionalni rekord.

Oliver je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi osvojio zlato u utrci na 110 metara prepone, istrčavši u finalu najbolji rezultat sezone na svijetu – 13.00. Srebro je osvojio njegov sunarodnjak Ryan Wilson (13.13), a broncu Rus Sergej Šubenkov (13.24).

Do sada je Oliver, inače stalni gost Hanžekovićevog memorijala, u svojoj kolekciji imao brončanu medalju s Olimpijskih igara u Pekingu 2008., broncu na 60 metara prepone sa Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi 2010., a iste je godine pobijedio i na Kupu kontinenata u Splitu. Olivera će do rekorda mitinga (12.98 Marka Creara iz 1999. godine) pokušati, između ostalih, gurnuti i bivši olimpijski i svjetski prvak te svjetski rekorder, Kubanac Dayron Robles.

Top