AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

REKORD FARKAŠA I ČETIRI ZLATNE MEDALJE NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE

Objavljeno: 30. siječnja 2022

Ovog se vikenda u Zagrebu održalo PH za mlađe seniore i seniorke. Predstavnici Ak Sloboda ponovno su ostvarili izvanredne rezultate. Ovo natjecanje ujedno je bilo izborno za reprezentaciju Hrvatske koja će u utorak nastupati na tromeču Hrvatska – Slovenija – Srbija. Važno je napomenuti kako su Jana Koščak, Marin Mlinarič i Viktorija Vujović koji su juniori i mlađi juniori ostvarili pravo nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske pobijedivši na ovom natjecanju. 

Od naših se natjecatelja ponovno istaknuo Roko Farkaš koji je u utrci na 60m osvojio prvo mjesto istrčavši novi U18 državni rekord od 6.86 s (finale 6.88 s). Roko je također nastupao na skoku u dalj gdje je sa rezultatom 6.76m osvojio brončanu medalju. 

U ženskoj konkurenciji najuspješnija od naših natjecateljica bila je Jana Koščak. Jana je u skoku u dalj skočivši svoj novi osobni rekord od 5.75 osvojila zlato te je time osigurala svoje mjesto u reprezentaciji. Na 60m prepone Jana je također trčala osobni rekord od 8.61 s i time zauzela drugo mjesto.

Viktorija Vujović ponovno je dominirala u bacanju kugle. Ovog je vikenda opet bacila svoj novi osobni rekord koji sada iznosi 13.22m. Pobjedom je također osigurala svoj nastup za reprezentaciju.

Hrvatsku će također predstavljati i naš Martin Mlinarič koji je skočivši 205cm pobijedio u disciplini skok u vis. 205cm ovog je puta bilo dovoljno za pobjedu, ali sigurni smo da je naš Martin u utorak spreman za veće visine.

Od ostalih rezultata vrijedi spomenuti Janka Kišaka. Janko je u utrci 60m istrčao svoj novi osobni rekord od 7,00 te je osvojio brončanu medalju. Osim Janka brončani su bili i Pavao Strahija koji je kuglu bacio 10.02m i to ga je dovelo do 3. mjesta. Mia Florijanić također je osvojila 3. mjesto skočivši 160cm u skoku u vis.

Od ostalih vrijedi spomenuti naše motkašice Orhideu Leščak i Andreu Vuradin. Orhidea je osvojila 4. mjesto preskočivši visinu od 3,00m i time je izjednačila svoj dvoranski osobni rekord. Andrea je bila 5. sa rezultatom od 2,60m.

Sa osvojenih 4 zlata, jednim srebrom i 4 bronce proglašeni smo kao 2. najuspješniji klub ovog natjecanja! 

Čestitke svim atletičarima i trenerima!

Top