AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore- Slobodi 8 medalja

Objavljeno: 7. lipnja 2015

(na slici Franja Žalimorski i Ana Majdak sa svojim trenerom Pavličekom)

ŽELIMORSKI  PRVIM MJESTOM POTVRDILA NORMU ZA SVJETSKO PRVENSTVO.  ZLATO ZA KOPJARA I OŽEGA 

Čakovec, 6.-7.6. 2015.  U Čakovcu  u organizaciji AK Međimurje po pravim je ljetnim vrućinama održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Prvog dana natjecanja predstavnici AK Sloboda osvojili su 4 medalje. Orhidea Lešćak osvojila je srebo u utrci na 100m prepone s osobnim rekordom 15,35. Ivan Novko je na 100 m istrčavši svoj osobni rekord 11,58 osvojio broncu. Medaljom istog sjaja okitili su se i Goran Strelec u utrci na 2000 m zapreke s rezultatom 7:10,13 i Jan Ožeg u bacanju kugle s bačenih 14,40.

Drugog dana natjecanja dominirali su slobodini bacači. Tako su  svojim osobnim rekordima zlato osvojili  Jan Ožeg u bacanju kladiva rezultatom 55,91, Vinko Kopjar bacivši disk 48,50 i Franja Želimorski u bacanju koplja sa dalekih 48,90 što je ujedno i još jedanput potvrđena norma za svjetsko prvenstvo u Kolumbiji. Od juniorki još valja istaknuti brončanu medalju i osobni rekord Ane Majdak u bacanju koplja koji iznosi 40,58. Osim onih koji su osvajali medalje bilo je nekoliko dobrih plasmana u finala ili  među najboljih 8 u Hrvatskoj poput Paule Šimunčić, Ivana Novka, Daria Fotaka ,Leonarbe Bosilj, i drugih.
Ak Sloboda je tako , sa 8 osvojenih medalja zauzeo izvrsno četvrto mjesto u poretku od 18 klubova koji su osvajali medalje na ovom prvenstvu(ID)

 

 

 

 

Top