AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Profesor Dražen Ožeg primio nagradu za životno djelo Grada Varaždina

Objavljeno: 6. prosinca 2013

Dan grada gradsko vijece HNK 061213Na svečanoj sjednici, koja je održana u povodu proslave Dana grada Varaždina, dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima u 2013. godini. Tako je ove godine nagradu za životno djelo dobio poznati varaždinski profesor i sportaš Dražen Ožeg. Nagrada za životno djelo pripala je ovom vrhunskom sportašu za dugogodišnji predani rad u atletici i iznimne zasluge na organizacijama velikog broja školskih, državnih i međunarodnih atletskih natjecanja.

– Nije mala stvar primiti takvo priznanje u ovim poznim godinama. Atletika je jedan od najstarijih sportova u Varaždinu. Zahvalio bih svim svojim atletičarima, a bilo ih je preko tri tisuće, kao i svima koji su pomagali atletskom klubu, posebice predsjednicima, tajnicima, i onima koji su volontirali ili na bilo koji način pomogli – rekao je Dražen Ožeg te podsjetio na sponzore koji su pomagali atletici i u najtežim vremenima.

– Varaždin je bio prvi po mnogim stvarima. Ovdje su se organizirale trke kad to još nije bilo popularno. Treba podsjetiti i da već gotovo 40 godina organiziramo Novogodišnju utrku, koja je jedinstvena u svijetu – rekao je među ostalim profesor Ožeg te zahvalio na priznanjima u ime svih nagrađenih i poručio kako se trud uvijek isplati.

Tekst prenesen s portala eVaraždin.hr

Fotografije snimio: Andrej Švoger

Top