AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Predsjednik Domislović na kongresu Svjetske atletske federacije u Pekingu

Objavljeno: 20. kolovoza 2015

Peking (19.08.2015.) U Pekingu na 50. kongresu IAAF-a izabrano novo vodstvo IAAF-a. Najzanimljiviji je bio izbor predsjenika IAAF-a, a između dva kandidata, atletskih legendi Sebastiana Coea i Sergeja Bubke, za predsjednika je izabran legendarni trkač na 800 i 1500 m Sebastian Coe koji je dobio 115 glasova, dok je Bubka dobio 92 glasa od 207 zemalja. Coe će od 31. kolovoza preuzeti vođenje krovne atletske organizacije od dosadašnjeg predsjednika Lamina Diacka koji je tu funkciju obnašao 16 godina. Sergej Bubka je nakon toga velikom većinom glasova izabran za jednog od podpresjednika IAAF-a. Kao podrška Bubki, u Pekingu su se pojavili mnogi poznati ukrajinci. Između ostalih gradonačelnik Kijeva i poznati boksač Vitalij Kličko, nogometaš Ševčenko i mnogi drugi.

Hrvatsku, na tom važnom svjetskom događaju predstavljao je dopredsjednik HASa i predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović. Osim svjetskog kongresa održani su i europski i mediteranski kongresi na kojima su također donesene važne odluke za budućnost atletskog sporta. Domislović je ovaj skup iskoristio za skalpanje novih poznanstava i učvršćivanje postojećih ,što će svakako imati koristi za cjelokupni sport Varaždina. Ne treba zaboraviti i Bubka i Coe danas vrlo uspješni poslovni ljudi. Tako je npr Coe utjecajna osoba u moćnom Nike a između ostalog radi i kao konzultant u nogometnom klubu Chelsa. Od velikog broja uspješnih projekata najpoznatija mu je organizacija OI u Londonu 2012. Za svoje sportske zasluge za britansku krunu, kraljica mu je dodjelila titulu lorda(grof) pa stoga možda i nije teško zaključiti koga je zaokružio hrvatski predstavnik?

Dosadašnji predsjednik senegalac Lamenie Diack je 16 godina bio predsjednik svjetske atletske federacije, a na vodećim funkcijama te krovne institucije nalazi se od 1963. godine , kada se rodio Ivan Domislović (1962.).

Iako je glasovanje bilo elektronsko korištene su i tablice sa natpisom države. Na drugoj slici možete vidjeti kako je novi predsjednik zahvalio Hrvatskoj na podršci

Top