AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Pokos, Šalamom i muška štafeta prvaci Hrvatske u dvorani

Objavljeno: 3. veljače 2019

U subotu 2. veljače 2019. godine u Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske u dvorani. Sudjelovalo je preko 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Atletski klub Sloboda je imao 8 predstavnika od kojih je čak njih petero osvojilo medalje.

Najuspješnija natjecateljica bila je Lucija Pokos koja je pobijedila i uzela zlato u utrci na 400 m s rezultatom 54,49. U istoj disciplini Kristina Dudek je zauzela 2. mjesto. Najuspješniji natjecatelj bilo je David Šalamon koji je nevjerojatnim finišom pobijedio u utrci na 400 m s novim osobnim rekordom koji sad iznosi 47,58. U istoj disciplini Gabrijel Stojanović osvojio je 3. mjesto. Muška štafeta 4 x 400 m u sastavu Bečeheli, Šalamon, Marciuš i Stojanović je također osvojila 1. mjesto s rezultatom 3:24,11.

Od ostalih rezultata valja spomenuti Mateju Jambrović koja je osvojila 7. mjesto na 60 m, Valentina Bečehelija koji je osvojio 6. mjesto na 800 m i Martina Mlinariča koji je zauzeo 5. mjesto u skoku u vis.

U ukupnom poretku broja osvojenih medalja na prvenstvu, AK Sloboda se nalazi na visokom 4. mjestu iza AK Agram, AK Dinamo-Zrinjevac i ASK Split.

Top