AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

PET NASLOVA PRVAKA RH ZA ATLETIČARE SLOBODE I JEDAN REKORD RH

Objavljeno: 25. veljače 2019

DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETSKIM VIŠEBOJIMA U ZNAKU ATLETIČARA SLOBODE 

U Zagrebu, 23.-24.02.2019. održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima, u organizaciji Atletskog kluba Zagreb. Predstavnici Atletskog kluba Sloboda Varaždin  na najljepši su mogući način zaključili dvoransku sezonu te  sa 5 naslova prvaka RH zauzeli prvo mjesto po uspješnosti klubova na ovom natjecanju. Naslove prvaka osvojili su: Marko Zrnić, Janko Kišak, Jana Koščak, Klara Koščak te Marko Kušter. Valja istaknuti Janu Koščak koja je u utrci na 55 m sa preponama postavila novi rekord RH za mlađe kadetkinje sa rezultatom 8,91 sek. Isto tako pokušala je preskočiti novi rekord RH u skoku u vis , no umor nakon završene 3 discipline te nedostatak koncentracije spriječili su je u postizanju istog.

U konkurenciji limača u troboju  nastupali su Marko Zrnić, Jura Šarkanji i Hrvoje Cafuk. Marko Zrnić osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju, Jura Šarkanji osvojio je drugo mjesto a Hrvoje Cafuk se plasirao na četvrto mjesto

U konkurenciji mlađih kadeta u četveroboju, nastupao je Janko Kišak, koji je zauzeo prvo mjesto i zlatnu medalju.

Kod starijih kadeta u 6 boju nastupao je Marko Kušter koji je također zauzeo 1. mjesto i zlatnu medalju i time pokazao veliku svestranost i talent u svim disciplinama. U konkurenciji mlađih juniora u 7 boju nastupao je Karlo Bogdan, koji je zauzeo četvrto mjesto .

U konkurenciji mlađih kadetkinja u 4 boju nastupala je Jana Koščak, koja je zauzela 1. mjesto a pri tome je ostvarila i državni rekord  na 55 metara prepone – 8,91 sekundi.

U konkurenciji kadetkinja nastupale su Klara Koščak i Viktorija Vujović. Klara Koščak u 5 boju zauzela je prvo mjesto i zlatnu medalju dok je Viktorija Vujović zauzela je sedmo mjesto.

Natjecalo se 13 hrvatskih klubova a Sloboda je po broju osvojenih medalja bila najuspješnija , ispred klubova iz Zagreba, Osijeka, Splite i Rijeke.

Atletičarke i atletičare za ovo natjecanje pripremali su treneri Nenad Pavliček i Patrik Koščak prof. Iza atletičara AK „Sloboda“ jedna je vrlo naporna ali i isto tako najuspješnija dvoranska sezona u povijesti kluba. Atletičari su se vraćali sa svih dvoranskih državnih i međunarodnih natjecanja sa odličjima. Uz gore spomenute trenere, atletičare, koji su postizali najviše rezultate na međunarodnim natjecanjima, pripremali su Ivan Domislović, Damir Pasccuttini te Marinko Šipoš prof. Predstoji kraći odmor te početak priprema za ljeto i natjecanja na otvorenom.

Rezultati

Top