AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

OŠ Martijanec prvaci Hrvatske u krosu

Objavljeno: 22. travnja 2018

Luka Picek iz OŠ V. Nazor  Sv. Ilija 4. u Hrvatskoj , Simona Jambrošić 5.

Zagreb, (21.travnja 2018.) Uz jezero Bundek održan je 35. Kros Sportskih novosti. Na toj najmasovnijoj sportskoj manifestaciji  je sudjelovalo preko 3500 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, studenata i studentica i građana. Po prvi puta na Krosu su nastupili i učenice i učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola.

Od atletičarki AK Slobode su sudjelovale Simona Jambrošić koja je predstavljala Prvu gimnaziju Varaždin i Andrea Vuradin koja je predstavljala Osnovnu školu Novi Marof.  Prošlogodišnja pobjednica Simona  J. je u konkurenciji 1. i 2. razreda srednje škole osvojila odlično 5. mjesto dok je Andrea osvojila 9. mjesto u konkurenciji 8. razreda.

Valjalo bi svakako spomenuti učenike OŠ Martijanec Stjepana Stunjeka, Matiju Pokosa, Viktora Pijanca i Matiju Kučeja te učenika Luku Piceka iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija. Naime Stjepan je u konkurenciji 3. razreda osvojio 5. mjesto, a Matija P., Viktor i Matija K. su ekipni prvaci Hrvatske u krosu za 8. razrede, a Luka je osvojio 4. mjesto za 6. razrede. Čestitke mentorima Tajani Cikojević i Davoru Vuku. Trebalo je čekati punih 30 g . da se na taj kros prijavi čak četrdesetak  učenika iz županije što je doista skromno s obzirom da neke škole iz udaljenijih krajeva nastupaju sa po 50 predstavnika. Da bi akcija uspjela  treba i istaknuti zalaganje  , odlične atletičarke i od nedavno trenerice u AK Sloboda koja je zadužena za rad na selekcijama.

Top