AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Odličan nastup na međunarodnom mitingu u Novom Mestu

Objavljeno: 8. rujna 2014

Atletski klub Krka Novo Mesto je na obnovljenem stadionu Portovald organizirao 25. međunarodni atletski miting na kojem je nastupilo više od 500 atletičara iz 11 zemalja. Tako su nastupili i neki od svjetski poznatih atletičara koji su dan prije nastupili na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. Najbolji rezultat mitinga postigla je Amerikanka, pobjednica Dijamantne lige, Townsend Tiffany sa rezultatom 23,29 na 200 m.

novo mesto2

Unatoč kišovitom i prohladnom vremenu i kraju sezone, skupina varaždinskih atletičara pokazala je dobre rezultate. Tako je David Šalamon , u utrci u kojoj je pobijedio Željko Vincek, bio 3. na  400 m sa  rezultatom 50,97. Mateja Jambrović  bila je 3. i sa  12,19 je u stotinku izjednačila svoj osobni rekord.

novo mesto3

U utrci na 200 m je Mateja osvojila 3. mjesto sa 25,06 dok je Kristina Dudek bila 4. sa 25,26. U utrci je pobijedila već spomenuta amerikanka Townsend. Roško Danijela je u utrci na 800 m zauzela 3. mjesto a mlađi junior Dario Fotak 7. mjesto kod seniora na 400 m.

Sezona završava u rujnu i početkom listopada a varaždinske atletičare još čeka nastup na mlađe seniorskom prvenstvu u Zagrebu, Finalu Kupa za kadete ekipnim juniorskim natjecanjima te prvenstvima u polumaratonu i na cesti.

 

Top