AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Obilježena 25. godišnjica JUPEA-e, AK Sloboda dobio državne prvakinje

Objavljeno: 30. lipnja 2014

Varaždin je tijekom vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke, a tim je povodom obilježena i 25. godišnjica JUPEA-e (Juniorsko prvenstvo Europe u atletici Varaždin 1989.).

Bila je to prilika da se podsjeti na jednu od najvećih sportskih manifestacija, koja je prije 25. godina okupila oko 1000 natjecatelja. Također, podsjetilo se i kako stadion Slobode vjerojatno ne bi bio izgrađen, odnosno ne bi izgledao kao što izgleda danas, da JUPEA-e nije bilo.

O JUPEA-i je najviše govorio prof. Božidar Vučetić, koji je bio glavni tajnik u organizaciji tog natjecanja prije 25 godina, dok su varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić i dožupan Alen Kišić pohvalili rad Atletskog kluba Sloboda ističući kako je to jedan od najorganiziranijih klubova na ovom području. Predsjednik AK Sloboda Ivan Domislović je pak uputio inicijativu da se stadion Slobode preimenuje u stadion Artura Takača, velikog sportskog radnika i proslavljenog jugoslavenskog reprezentativca. Okupljeni su se složili oko inicijative te se istaknulo kako ima naznaka da se u Varaždinu ponovo organizira veliko međunarodno natjecanje po uzoru na JUPEA-u, što bi ujedno omogućilo i da se stadion obnovi i preuredi.

Što se pak samog natjecanja tiče, Atletski klub Sloboda ponovo je dobio državne prvake. Prvog dana natjecanja Mateja Jambrović osvojila je prvo mjesto na 100 m, dok je Vlatka Sekirnik bila prva na 100 m s preponama. Drugog dana natjecanja Mateja Jambrović bila je druga na 200 m, dok je treća bila Vlatka Sekirnik. Franja Želimorski je pak postala državna prvakinja u bacanju koplja. David Šalamon bio je drugi na 800 m.

Atletičari koji su osvojili prva i druga mjesta izborili su nastup za juniorsku reprezentaciju.

Pogledajte ostale rezultate

1. dan

2. dan

Top