AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Rukovodstvo kluba


domislović

Ivan Domislović, predsjednik 2012.- danas

Rođen je 1962. godine u Varaždinu gdje i živi. Osnovnu školu pohađao je u Sv. Iliji, a Gimnaziju u Varaždinu. Po zanimanju je inženjer građevinarstva. Stručno se usavršavao i radio u Njemačkoj i Austriji. Govori njemački jezik i otac je tri sina Filipa, Viktora i Jakoba.

Atletikom se počeo baviti 1977. godine kao osnovnoškolac, a tad je pobjeđivao na krosevima i utrkama srednjih pruga. Više godina je bio državni juniorski reprezentativac i osvajač više medalja na državnim prvenstvima. Nositelj je nekoliko varaždinskih rekorda, a neki rezultati su mu uvršteni na tablice najboljih rezultata svih vremena u klubu. Trenirati je počeo kod trenera Branka Furjana, zatim kod prof.Dražena Ožega i na kraju kod Marinka Šipoša s kojim je postigao najbolje rezultate i kod kojeg je završio sportsku karijeru. Trenersku karijeru započeo je sredinom 80-tih godina kada stječe i prvu stručnu naobrazbu učeći od najvećih trenerskih imena svjetskog trčanja u to vrijeme (Peter Coe, Harrry Wilson, Jon Anderson,Vladimir Kuznjecov, Gianpaolo Lenzi,Thomas Okela, Jože Šturm, Anton Ušaj, Jevgenij Litovčenko, Dragan Petrović, Aleksandar Petrović, Viodzimir Wegwert, Luigi Lauro, Dragan Milanović, Željko Leskovac, Drago Palčić i mnogi drugi). Licencirani je trener atletike i specijalist za trčanja na srednje i duge pruge. Kao trener najbolje rezultate je postigao sa atletičarkom Vesnom Bajer(800 m-2:02,46 i 1500 m 4:12,89), Josipom Lackovićem, (maraton 2:20,24). Odlične rezultate postizali su reprezentativci Ravić, braća Pavličević, Krpeta, Vugrek, braća Hren, Mihalić, Milovec,Smrtić, Horvatić i drugi). Nakon prekida od punih 20 godina (1990.-2010.), na poziv se ponovno vraća u klub kao trener za srednje i duge pruge, a 2012. postaje predsjednik kluba.

Stjepan Smernjak, dopredsjednik
Marinko Šipoš, glavni trener

Bivši predsjednici


domislović

Žarko Vučković

Žarko Vučković rođen je 1947. g. u Rijeci, odrastao je u Varaždinu,  a nakon gimnazije završio je studij strojarstva u Zagebu i stekao zvanje diplomirani inženjer strojarstva.

Atletikom se počeo baviti 1962. godine u AK Sloboda na nagovor prof. Ožega. Glavna disciplina bila mu je 110 m prepone. U nekoliko je navrata bio  juniorski prvak Hrvatske. Položio je i sudački ispit i ima status međunarodnog suca. Sudio na velikim priredbama kao što su Mediteranske igre 1979 u Splitu, Univerzijada 1987 u Zagrebu, u više navrata bio je i delegat EAA (Europske atletske federacije) na međunarodnim natjecanjima u raznim zemljama Europe.

Dužnost predsjednika AK Sloboda obnašao je 10 godina i u to vrijeme su se izgradili staza i stadion. U svojoj profesionalnoj karijeri izgradio je preko 250 atletski staza u cijelom svijetu. Najpoznatije staze su Poljud u Splitu,  Stadion Mladosti Zagreb, gotovo sve staze u Sloveniji, Nep Stadion u Budimpešti, Strahov Nacionalni stadion u Českoj, Stadion C. Zvezde u Beogradu, Nacionalni stadion u Bukureštu, Olimpijski stadion u Münchenu , Nacionalni stadion na Trinidadu itd.

Žarko Vučković već 20 godina živi u Njemačkoj, a kroz godine postao je jedno od najpoznatijih imena u svijetu u izgradnji sportskih objekata.

DOSADAŠNJI PREDSJEDNICI I TAJNICI

1932.-1945.       podaci u sređivanju

1945.- 1951.       Vladimir Svoboda, Velimit Kalafatić, Tajnik Dragan Grims

1951.-1957.         Antun Juričić, tajnik Ivan Jadrošić

1958.-1959.       Ivan Maršanić, tajnik Ivan Jadrošić

1959.-1972.        Florijan Tomašić, tajnik Ivan Jadrošić

1972.-1975.        Zvonimoir Sever, tajnik Ivan Jadrošić

1975.1980.         Čedomil Ožeg, tajnik Ivan Jadrošić

Slijede predsjednici: Žarko Vučković, Pavao Parat, i ??????(Alianz)

Tajnici: Boris Kožar, Ninoslav Meić, Željko Zgurić i Nenad Pavliček

 

 

 

Top