AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

NOVI USPJESI NAŠIH ATLETIČARA I REKORD KIŠAKA NA DVORANSKOM PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

Objavljeno: 20. veljače 2022

Ove se subote u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Nastupali su i naši atletičari i ostvarili odlične rezultate.

Najprije vrijedi istaknuti Janka Kišaka – najuspješnijeg pojedinca ovog natjecanja. Janko je u trci na 60m prepone osvojio prvo mjesto i ponovno rušio rekord Hrvatske koji sada iznosi 8.03 s. Janko je nastupao i u skoku u vis gdje je sa preskočenih 178cm osvojio prvo mjesto te poboljšao svoj osobni rekord. 

Zlato na 60m s preponama u ženskoj konkurenciji osvojila je Jana Koščak sa 8.57 s. Jana je nastupila i u skoku u dalj gdje je zauzela drugo mjesto s 5.70m.

Roko Farkaš odnio je uvjerljivu pobjedu u skoku u dalj s rezultatom od 7.03 m – što je potvrđena norma za mlade juniorsko prvenstvo Europe koje se održava ove godine u Jeruzalemu.

Naša štafeta juniorki na 4x400m osvojila je drugo mjesto s rezultatom 4:05,71. Sastav štafete

 

viceprvakinja : Helena Posavec, Stella Jurak, Ana Novotni, Jana Koščak. 

U skoku s motkom Luka Leščak poboljšao je osobni rekord koji sada iznosi 3.00m. Na 400m nastupali su Stella Jurak i Ronaldo Podvezanec. U skoku u vis nastupala je naša Karina Šarić, a u skoku u dalj Tea Šaško. 

Vrijedi spomenuti da se Atletski klub Sloboda nalazi na drugom mjestu po broju osvojenih medalja na mlade juniorskom prvenstvu Hrvatske, iza zagrebačkog Agrama. 

Čestitke svima!Sve rezultate možete pronaći  na: https://www.has.hr/images/stories/HAS/webrez/2022/phmjdvorana/1/satnica1.html

Top