AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Naši atletičari nastupili na finalu Erste Plave lige

Objavljeno: 13. rujna 2021

Danas se u Zagrebu održalo tradicionalno finale Erste Plave lige. Svake godine završnica Erste Plave lige održava se u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Memorijala Borisa Hanžekovića. Ove su godine na finalu natjecanja namijenjenog najmlađim uzrasnim kategorijama (svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole) nastupali i naši atletičari. Čak troje naših najmlađih nastupalo je u 4 različite discipline.

Od dječaka jedini predstavnik bio je naš Marko Zrnić (kategorija dječaci 6. razred). Marko je nastupao u skoku u dalj i u toj je disciplini slavio sa novim osobnim rekordom od 5.05m. Također trebamo spomenuti kako je Marko nastupao i na 60m gdje je osvojio odlično 4. mjesto sa rezultatom 8,35sec.

Kod djevojčica imali smo 2 predstavnice. Posebno se istaknula naša mlada bacačica Iva Kostanjevec koja je u bacanju kugle 2kg (djevojčice 7. razred) osvojila 1. mjesto sa izvrsnim rezultatom od 10.75m što je njezin novi osobni rekord.

Također u skoku u dalj imali smo predstavnicu Heidi Premužić koja je nastupala u kategoriji učenica 6. razreda i osvojila 6. mjesto sa rezultatom od 3,54m. 

Sigurni smo kako su naši najmlađi uz odlične rezultate stekli i jedno nezaboravno atletsko iskustvo koje će pamtiti cijeli život i kako je ovo samo početak njihove atletske priče.

Čestitke atletičarima i treneru Nenadu Pavličeku!

Top