AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Na Erste Plavoj ligi gotovo 500 natjecatelja

Objavljeno: 6. svibnja 2013

Na SC Sloboda u ponedjeljak 6. svibnja održano je prvo kolo Erste Plave lige. Nastupilo je gotovo 500 natjecatelja iz cijele regije.

Ukupno je bilo prijavljeno 551 natjecatelj, a nastupilo ih je 480 uz 750 starnih mjesta

Rezultate možete pogledati OVDJE

Službeno priopćenje organizatora prenosimo u cijelosti:

Natjecanjem učenica i učenika od 3. do 6. razreda osnovnih škola jučer je u 16 sati u Sportskom centru Sloboda u Varaždinu službeno otvoreno jedinstveno dječje atletsko natjecanje Erste Plava liga, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Odaziv varaždinskih osnovnoškolaca na prvom od ukupno osam kvalifikacijskih natjecanja potvrdio je izniman potencijal Lige, koja će zasigurno postati najznačajnije dječje sportsko natjecanje u Hrvatskoj.

Varaždin je privukao ukupno 480 mladih natjecatelja od kojih se više od pola okušalo u više od jedne discipline, pa je tako broj startnih mjesta dosegao čak 750. Uz organizatore, voditelje i trenere, ova je zanimljiva sportska manifestacija očekivano privukla i brojne roditelje, djedove i bake te je odaziv posjetitelja na stadionu Slobode između 16 i 20 sati jučer nerijetko premašivao tisuću.

Dvoje najboljih natjecatelja iz svake discipline sudjelovat će u zagrebačkom finalu u rujnu, a službeni rezultate pojedinih disciplina, kao i imena finalista dostupni su na http://www.ersteplavaliga.com/varazdin-listaprijavljenih-rezultati/.

Jako smo zadovoljni načinom na koji je Erste Plava liga debitirala u Varaždinu i zahvaljujemo se našim domaćinima na vrhunskoj profesionalnosti i organizaciji. Svatko tko je posjetio ovaj sjajan atletski miting mogao je osjetiti fantastičnu atmosferu koju su djeca stvorila svojim nevjerojatno pozitivnim i bogatim natjecateljskim duhom i željom za uspjehom. Hvala svima koji su se prijavili i pozivam ostale gradove da odgovore u jednakom ili još većem broju. Ovaj projekt to zaslužuje“, izjavila je Ivana Brkljačić, direktorica Hanžekovićeva memorijala u sklopu kojeg je Erste Plava liga organizirana.

Organizator Erste Plave lige je Hrvatski atletski savez, a generalni pokrovitelj Erste&Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinski fondovi. Veliko finale Lige održat će se 3. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru najvećeg atletskog događaja u Hrvatskoj – međunarodnog mitinga Borisa Hanžekovića. Vrijednost i značaj ovog projekta od prvog dana prepoznale su i podržale najuspješnije hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković, te najveća hrvatska atletska nada Ivan Horvat, a nedavno se ambasadorima lige pridružila i najbolja hrvatska maratonka Lisa Stublić.

Drugo po redu kvalifikacijsko natjecanje održat će se u 15. svibnja u Puli te dva dana nakon toga nastaviti u Rijeci. Za sve dodatne informacije i detalje vezano uz Erste Plavu ligu moguće je posjetiti službenu internetsku stranicu lige http://www.ersteplavaliga.com/.

Top