AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

MLINARIČ I KIŠAK NOVI JUNIORSKI REKORDERI HRVATSKE

Objavljeno: 5. veljače 2022

Danas se u Zagrebu održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke na kojem su nastupali i naši atletičari i atletičarke.

Najprije vrijedi istaknuti Martina Mlinariča koji je na skoku u vis iz prvog pokušaja preskočio nevjerojatnih 215cm. Ova visina bila je dovoljna da Martin postane novim juniorskim dvoranskim rekorderom Hrvatske. Prijašnji rekord srušio je za 2cm. Također, ovo je norma za svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se u kolovozu ove godine održati u Kolumbiji.

Janko Kišak, mlađi junior Ak Slobode istrčao je novi juniorski rekord Hrvatske na 60m prepone. Rezultatom od 8,10 s prijašnji državni rekord popravio je za 3 stotinke. Važno je napomenuti kako je ovo Janku prva trka ikad na ovoj visini prepona i da je Janko tek mlađi junior (U18).

Od ženskih predstavnica ponovno je najbolja bila Jana Koščak. Važno je istaknuti kako je Jana jedina natjecateljica koja je danas postala dvostruka juniorska prvakinja Hrvatske. Na 60m prepone slavila je s rezultatom od 8,70 s, dok je u skoku u dalj ponovno rušila svoj osobni rekord skočivši 5, 87m.

Danas je dvije pojedinačne medalje osvojio i naš Roko Farkaš. Mlađe juniorski rekorder Hrvatske pobijedio je u utrci na 60m sa rezultatom od 6.90 s. Na 60m prepone osvojio je 3. mjesto sa 8.32 s. 

Viktorija Vujović u bacanju kugle osvojila je 2. mjesto. Osim toga ponovno je bacila svoj osobni rekord koji sada iznosi 13,37m. 

Brončana je bila naša juniorska štafeta 4x400m sa rezultatom od 3:28,70. Juniori su trčali u sastavu Farkaš, Podvezanec, Mlinarič, Kišak. 

Od naših atletičara također vrijedi spomenuti Miu Florijanić koja se u skoku u vis plasirala na 4. mjesto, Andreu Vuradin koja je u skoku s motkom bila 5. sa preskočenih 2,70m, Luku Leščaka koji je bio 6. u skoku s motkom skočivši 2.70m i Stellu Jurak koja je izvan konkurencije nastupala na 400m i istrčala rezultat od  1:02,73 i s time zauzela 5. mjesto.

Ak Sloboda Varaždin po broju osvojenih medalja ovog je puta ponovno na 2. mjestu u Hrvatskoj!

Čestitke svim atletičarima i trenerima!

Top