AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Mladi atletičari Slobode u vrhu regionalne lige sjever.

Objavljeno: 4. listopada 2015

Zagreb,3.-4.10.2015. U Zagrebu je  održano IV. kolo HALSa za mlađe i starije kategorije. Atletičari Atletskog kluba Sloboda iz Varaždina pokazali još jedanput dominaciju u kadetskoj konkurenciji.
Prvog dana snage su odmjerili atletičari mlađih dobnih uzrasta iz dvadesetak klubova sjeverne Hrvatske.
Varaždinski limači nakon dugo vremena osvojili su odlično drugo mjesto. Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje u ovom kolu zauzeli su treće mjesto, dok su se limačice morale zadovoljiti s devetim mjestom.
Najbolji pojedinačni rezultati bili su pobjeda Simone Jambrošić na 400m, srebra Luke Kovačićek u skoku u dalj, Matea Pongračić u bacanju vortexa, štafete limača u sastavu Ivan Ilčić, Luka Kovačićek, Mateo Pongračić, Marko Kušter, Andra Petrinjak na 60m, te bronce Jakova Glavač na 200m, Andra Petrinjak na skoku u dalj, Tea Čop u bacanju kugle, Eme Čop u skoku u vis i Mihaele Habunek na 80m s preponama.

Drugog dana u kadetskoj konkurenciji pobjede su redom ostvarili Ana Majdak u bacanju kladiva i bacanju diska, Orhidea Leščak u utrci na 100m s preponama, Jan Ožeg u bacanju kugle i Andreas Jozepović u bacanju koplja. Drugo mjesto osvojili su Leonarda Bosilj u bacanju kladiva i bacanju diska, Orhidea Leščak na 60m, i Jan Ožeg u bacanju koplja, dok su bronce osvojili Andreas Jozepović na 60m, Leon Vuković u bacanju kugle i kadetska štafeta 4×100m u sastavu Jakov Glavač, Andro Petrinjak, Leon Vuković, Andreas Jozepović.

U kategoriji mlađih juniorki  druga mjesta osvojile su Petra Špicar u troskoku i Martina Kučina na 200m.

U ukupnom poretku prije zadnjeg  V. kola Hrvatske Atletske Lige Sjever koje će se održati slijedećeg vikenda na stadionu “Sloboda” u Varaždinu, varaždinski limači drže peto mjesto, limačice su devete, dok su mlađi kadeti i mlađe kadetkinje na odličnom drugom mjestu. Uvjerljivo su najbolji kadeti i kadetkinje iz AK Sloboda, mlađe juniorke su treće, a mlađi juniori šesti.

Sveukupno u ženskoj i muškoj konkurenciji Atletski klub “Sloboda” drži izvanredno drugo mjesto.

WP_20151003_13_09_42_Pro WP_20151004_12_52_21_Pro

Top