AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

MLAĐE SENIORSKO PH, FARKAŠ S NOVIM REKORDOM

Objavljeno: 7. rujna 2022

Ovog vikenda u Zagrebu se održalo Mlađe seniorsko (U23) prvenstvo Hrvatske . Atletski klub “Sloboda” Varaždin predstavljalo je petero natjecatelja koji su osvojili ukupno četiri  odličja, od kojih je jedno donijelo i novi državni rekord.
Tako je Roko Farkaš postao novi mlađe juniorski rekorder Hrvatske u skoku u dalj sa rezultatom od 7.51cm. Spomenuti skok iz druge serije izjednačenje je mlađe juniorskog rekorda Ivana Vujevića i Josipa Gadanca, te je Roko postao treći mlađi junior s identičnim rezultatom / rekordom u ovoj disciplini. Uz rekord, skok od 7.51m Roku je donio i srebrno odličje.
Našu jedinu zlatnu medalju osvojila je Viktorija Vujović u bacanju kugle . Viktorija je hicem iz 4. serije osigurala zlatnu medalju, s 12.70m.
Brončane su bile naše sestre, Orhidea i Rahela Leščak. Orhidea je prvi dan natjecanja otvorila broncom u skoku s motkom, dok je Rahela u drugom danu natjecanja isto odličje osvojila u disciplini 400m prepone.  Za broncu u skoku s motkom bilo je potrebno preskočiti 3.22m, a 400m prepone istrčati u vremenu od 1:04,61s.
Spomenimo i Miju Florijanić koja je zauzela 5. mjesto u skoku u vis  preskočivši 165 cm što je visina novog osobnog rekorda za 3 cm!
Čestitamo svim natjecateljima i trenerima!

Top