AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Ministarstvo podržalo projekt Erste plava liga

Objavljeno: 17. travnja 2013

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podržalo je održavanje Erste Plave lige, atletskog natjecanja koje će postati najznačajniji dječji sportski događaj u Hrvatskoj. Pokroviteljstvo resornog ministarstva ovo će dječje atletsko natjecanje zasigurno podignuti na još višu razinu te mu dati i dodatnu vrijednost.

Erste Plava liga ambiciozan je projekt Hrvatskog atletskog saveza koji će se odvijati u okviru Hanžekovićeva memorijala, najznačajnijeg atletskog događaja u Hrvatskoj, a pod generalnim pokroviteljstvom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskih fondova.

Zahvaljujemo se Ministarstvu na pokroviteljstvu i što je prepoznalo vrijednost ovog jedinstvenog atletskog projekta. Pružanje potpore Erste Plavoj ligi zapravo je pružanje prilike djeci da prepoznaju svoje atletske potencijale i da ih razvijaju. Uz to, sigurno je kako će Erste Plava liga u okviru Hanžekovićeva memorijala, našeg najznačajnijeg atletskog natjecanja, dati veliki doprinos promociji hrvatske atletike, a time i hrvatskog sporta općenito“, poručio je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Erste Plava liga natjecanje je namijenjeno svim učenicima od 3. do 6. razreda, a natjecatelji će imati priliku pokazati svoje sposobnosti u sedam disciplina – utrke na 60 m i 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg i 3 kg te vortex. Kvalifikacijska natjecanja održavat će se tijekom svibnja i lipnja u sedam najvećih hrvatskih gradova, Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu. Predviđa se kako će u Erste Plavoj ligi nastupiti oko 5000 natjecatelja, dok je mjesto za njih 480 najboljih rezervirano u velikom finalu koje će održati 3. rujna 2013. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru najvećeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićeva memorijala.

Osim medalja i vrijednih nagrada, učenici će dobiti priliku družiti se s ambasadorima Lige, najuspješnijim hrvatskim atletičarkama Blankom Vlašić i Sandrom Perković, ali i s mladim i uspješnim atletičarom Ivanom Horvatom.

PROČITAJ VIŠE O PROJEKTU

Top