AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Marciuš do državnog rekorda, a Leščak obranila naslov državne prvakinje

Objavljeno: 5. rujna 2021

Nakon jučerašnjeg vrlo uspješnog prvog dana prvog dana PH za mlađe seniore i mlađe seniorke koje se ovog vikenda održava u Karlovcu, varaždinski atletičari briljirali su i danas.

Karlo Marciuš ponovno je briljirao osvojivši zlato i na 200m. Nakon što je jučer 100m istrčao za 10,45sec i time postavio najvrjedniji rezultat natjecanja, danas je ponovno izjednačio svoj ml. seniorski rekord Hrvatske koji iznosi 20,98sec. Koliko je Marciuš trenutno dominantan govori i činjenica da je drugoplasiranog pobijedio za čak 69 stotinki. Čestitke Karlu i treneru Damiru Pascuttiniu!

Natjecanje je trkom na 400m prepone otvorila Rahela Leščak. Rahela je uspješno obranila svoj naslov mlađe seniorske prvakinje hrvatske iz 2020. Leščak je svoju konstantnu kvalitetu potvrdila i na ovom natjecanju istrčavši rezultat od 1:00,70. Podsjetimo se kako je Rahela ove sezone rušila svoj osobni rekord i to na nevjerojatnih 59,76sec, nastupala je na Europskom U20 prvenstvu u Estoniji na kojem se plasirala u polufinale, nastupala je na Svjetskom U20 prvenstvu u Keniji, a nakon naslova juniorske prvakinje Hrvatske, za kraj sezone obranila je i titulu mlađe seniorske prvakinje države! Čestitke Raheli i treneru Marinku Šipošu na svim postignutim rezultatima i uspjesima ove sezone!

U skoku u vis za naš je klub brončanu medalju osvojila skakačica Mia Florijanić. Mia je uspješno preskočila visinu od 155cm što joj je bilo dovoljno za 3. mjesto. Ne zaboravimo spomenuti kako je Mia još mlađa juniorka (2004. godište), te ju u karijeri očekuje još puno velikih natjecanja. Čestitke Miji i treneru Aleksandru Puklavcu!

Top