AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Lacković i V. Bunić uspješni na Varaždinskom polumaratonu

Objavljeno: 22. rujna 2014

Gotovo 400 natjecatelja, po neuobičajeno toplom i sparnom vremenu, nastupilo je na Varaždinskom polumaratronu u organizaciji TK Maraton 95.

Hrvatska rekorderka Lisa Nemec, članica AK Svetice iz Zagreba, i Antun Rudolf Pavelić, član AK Agram iz Zagreb pobjednici su jubilarnog, 20. Varaždinskog polumaratona. Polumaratonsku utrku završila su 393 trkača i trkačice iz Hrvatske, Španjolske, Slovenije, Srbije i Mađarske.

polumaraton2

Od domaćih trkača i trkačica najbrži su bili Josip Lacković (AK Sloboda Varaždin) ukupno 21. te Jasmina Ilijaš (TK Marathon 95 Varaždin) ukupno deseta. Josip Lacković u svojoj je kategoriji bio odličan 3. sa 1;22, 24.

Višnja Bunić (AK Sloboda) u ženskoj konkurenciji osvojila je 15. mjesto dok je u svojoj kategoriji seniorki bila 5 sa vrlo dobrih 1;39,53.

Mlade Ela Bogdanović i Kristina Horvat nastupile su kao kadetkinje u utrci građana na 5000 m te također bile najbolje plasirane varaždinke zauzevši 10. i 11. mjesto. U istoj utrci nastupila je i Sonja Pongračić plasiravši se na 24. mjesto.

 

Top