AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Kristina Dudek sportašica godine, Vlatka Sekirnik najveća nada varaždinskog sporta

Objavljeno: 31. siječnja 2014

Održana je 51. dodjela nagrada i priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Varaždina.

Sportaš godine je hrvač “Vindije” Tonimir Sokol, dok je sportašica godine atletičarka Kristina Dudek iz Atletskog kluba “Sloboda”.

dudek dodjela

Najbolja muška ekipa grada Varaždina je Hrvački klub “Vindija”, koji su ujedno i aktualni prvaci Hrvatske. Na drugom mjestu su AK “Sloboda”, a na trećem NK “Plitvice” iz Gojanca.

Najbolja ženska ekipa za proteklu godinu su gimnastičarke iz Gimnastičkog kluba “Vindija”, ispred STK “Željezničar” i AK “Sloboda”.

Najbolji sportaši za 2013. godinu kod osoba s invaliditetom ili gluhih osoba grada Varaždina su Karlo Rajković, iz Plivačkog kluba “Barok” te Helena Dretar iz Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Varaždin. Streljačko klub gluhih Varaždin osvojio je titulu najboljeg sportskog kolektiva osoba s invaliditetom ili gluhih osoba u muškoj i ženskoj kategoriji.

Najveće nade varaždinskog sporta su Enes Grabović iz KK “Varaždin” i Vlatka Sekernik iz AK “Sloboda” te plesni par Balint Mate Temesvari i Paula Hude iz Plesnog studija “Takt”.

Proglasenje najboljih sportasa grada Varazdina 270114Proglasenje najboljih sportasa grada Varazdina 270114

Nagradu za životno djelo dobio je Srećko Tkalčec za sportska dostignuća kroz više od 40 godina. Posebna priznanja za sportske rezultate dodijeljena su trenerima Dragi Posavcu iz NK “Plitvice” i Esadu Gariboviću iz KK “Varaždin” te Amaliji Šašek za doprinos u promociji atletike.

Atletičarka i trenerica AK Sloboda Marija Hižman primila je diplomu.

Fotografije je snimio Andrej Švoger i prava na njih polaže portal eVaraždin i Tjednik eVaraždin.

Top