AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

KOŠČAK, FARKAŠ I KIŠAK MLAĐE JUNIORSKI PRVACI BALKANA

Objavljeno: 13. lipnja 2022

Ovog se vikenda u Baru (Crna Gora) održalo Mlađe-juniorsko prvenstvo Balkana. Među reprezentativcima Hrvatske bili si i naši atletičari koji su izvrsnim rezultatima reprezentaciji Hrvatske donijeli čak 6 pobjeda.

Jana Koščak postala je prvakinja Balkana na 100m prepone. Istaknimo kako je rezultat od 13,43 koji je Jana istrčala ujedno novi U18 državni rekord. Osim toga Jana je nastupala i u sastavu štafete 4x100m koja je također osvojila zlatnu medalju (sastav: Anna ĆURKOVIĆ, Lara JURČIĆ, Jana KOŠČAK, Vita PENEZIĆ). Uz štafetu i 100m prepone Jana je osvojila 4. mjesto u bacanju koplja. Važno je spomenuti kako je Jana višebojka te su ovo iznimni rezultati za nju i ujedno odlična najava za Prvenstvo Europe koje se održava za manje od mjesec dana u Jeruzalemu.

Janko Kišak pobijedio je u utrci 11om prepone sa nevjerojatnim rezultatom od 13.52s! Ovaj rezultat bio bi novi državni rekord no zbog prejakog vjetra nažalost neće biti uvažen. Janka ćemo u ovoj disciplini također gledati u Jeruzalemu. Također spomenimo kako je Janko drugoplasiranog pobijedio za više od 30 desetinki što je u sprinterskim disciplinama izuzetna razlika.

Roko Farkaš postao je U18 prvak Balkana na 100m sa rezultatom od 10.43s. Rokova konstantnost ispod 10.50s ovog puta bila je i više nego dovoljna za titulu prvaka Balkana. Ujedno izvrsna najava za našeg višebojca koji će kao i Jana i Janko nastupati u Jeruzalemu na prvenstvu Europe.

Također, Janko i Roko bili su djelom zlatne štafete Hrvatske reprezentacije koja je trčala u sastavu Bruno PEREC, Roko FARKAŠ, Janko KIŠAK, Vito KOVAČIĆ.

Čestitke!

 

 

Top