AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Knjiga Trčanje u Hrvatskoj(580 str.)-cijena 120 kn – ONLINE NARUDŽBA

Objavljeno: 5. prosinca 2016

Atletski Klub „Sloboda” Varaždin,Hrvatski olimpijski odbor  i Hrvatski atletski savez izdali su knjigu „TRČANJE U HRVATSKOJ” autora prof. Stjepana Stolnika Knjiga ma 580 stranica sadrži povijest o dugoprugaškog trčanju u Hrvatskoj i u dvije Jugoslavije. U riječi i bezbroj slika prikazan je muzej atletskih zbivanja, ljudi i događaji svih vremena. Na jednom mjestu mogu se dobiti informacije o trkačkim aktivnostima i sudionicima onih atletičara trkača kojih više nema i onih koji još trče. Kroz uvod prikazana je povijest trčanja od antike pa do danas u  Hrvatskoj , svijetu i državama kojima smo pripadali. Prikupljeni su podaci o razvoju trčanja, o poznatim svjetskim i našim domaćim dugoprugašima – maratoncima.  Nabrojana su imena i uspjesi aktivnih hrvatskih maratonaca prije i poslije II. Svjetskog rata. Posebno je obrađeno trčanje u Republici Hrvatskoj od 1991. godine. Opisano je utemeljenje novih atletskih i trkačkih klubova sa popisom trkača širom  od Vinkovaca, Osijeka, Koprivnice, Varaždina, Zagreba, Istre, Dalmacije sve do Dubrovnika. Prezentirane su ciljne liste i dosadašnji rezultati trkača na utrkama. Svi koji su trčali i trče su na popisu imena maratonaca. Uz predsjednika AK Sloboda  Ivana Domislovića ,i samog trkača koji se spominje u knjizi, predgovor za knjigu je napisala, Milka Babović naša legendarna atletičarka i novinarka sa komentarom da je „Ova knjiga neizrecivo je vrijedan prilog našem sportskom izdavaštvu posebno atletskom. Svoju riječ  na početku knjige  dao je i legendarni trkač svjetske  klase Dr. Dane Korica, i  izbornik jugoslavenske reprezentacije te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza prof. Ivan Veštić. Ovako pisana povijest sa crticama, slikama imenima sudionika velika je vrijednost. Posebna dodatna vrijednost knjige je da su rezultati o atletskim priredbama precizno kronološki obrađeni i popraćeni podacima sa uvjetima i ljudima koji su u njima sudjelovali i da se lako čita“.

KUPTIE OVU KNJIGU ZA SEBE I POKLONITE PRIJATELJIMA. SAV PRIHOD OD PRODAJE NAMIJENJEN JE RAZVOJU ATLETIKE I RADU AK SLOBODA.

CIJENA KNJIGE IZNOSI 120 kn

(Uvjeti dostave, veće količine i drugo možete dogovoriti neposredno na tel:099 2032 444 ili na email: tajnistvo@ak-sloboda.hr (Pavliček)

 

Da bi naručili knjigu ispunite obrazac. Nakon što ga ispunite na upisani email primit ćete poruku sa svim podacima narudžbe.

 ONLINE NARUDŽBA

  PODACI O NARUČITELJU

  Ime i prezime / Ime tvrtke (obavezno)

  Email (obavezno)

  Mobitel (obavezno)

  Adresa (ulica, kućni broj, grad/mjesto) (obavezno)

  Poštanski broj (obavezno)

  PODACI VEZANI UZ NARUDŽBU KNJIGE

  Količina (obavezno)

  Naručivanje knjige (obavezno)

  Način plaćanja (obavezno)

  Potvrda kojom neopozivo naručujem knjige Stjepana Stolnika (obavezno)

  Top