AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Klub izdaje knjigu “Trčanje u Hrvatskoj”, autor: Stjepan Stolnik

Objavljeno: 4. travnja 2016

ATLETSKI KLUB JE IZDAO VEĆ NEKOLIKO VRIJEDNIH PUBLIKACIJU ŠTO UKAZUJE NA VELIKU TRADICIJU I DUBOKU UKORENJENOST OVOG KLUBA U SPORTSKI I SVEKOLIKI ŽIVOT GRADA

Atletski Klub „Sloboda” Varaždin uz suizdavaštvo  Hrvatskog atletskog saveza pripremaju knjigu „TRČANJE U HRVATSKOJ” autora prof. Stjepana Stolnika. Prava je rijetkost da sportski klubovi ulažu energiju i novac i knjige i druge publikacije ali u AK Sloboda se to objašnjava onomizrekom, da “ono što nije zapisano kao da se i nije dogodilo”.

Knjiga je posvećena 125 godišnjici Hrvatskog atletskog saveza – HAS-a (1912. – 2017.) i 85 godišnjici klupske atletike u Varaždinu (1932. – 2017.).

Knjiga sadrži povijest o dugoprugaškom trčanju u Hrvatskoj.

U riječi i bezbroj slika prikazan je muzej atletskih zbivanja, ljudi i događaji svih vremena. Predgovore su napisali Milka Babović, Ivan Veštić, Dane Korica i Ivan Domislović.

Na jednom mjestu mogu se dobiti informacije o trkačkim aktivnostima i sudionicima onih atletičara trkača kojih više nema i onih koji još trče.

Knjiga izlazi iz tiska sredinom godine a  imati će oko 500 stranica i moći će se nabaviti preko AK Sloboda po prihvatljivoj cijeni. Na mnoge adrese Klub je uputio zamolbu za donaciju ovom izdavačkom poduhvatu te se nada i zahvaljuje svakoj i najmanjoj pomoći.

stjepan-stolnik-knjiga

 

Više o knjizi pročitajte OVDJE.

Kako će izgledati knjiga možete vidjeti OVDJE.

Top