AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Klara Košćak najbolja sportašica grada Varaždina

Objavljeno: 3. veljače 2021

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizirala je 58. izbor sportaša godine grada Varaždina za 2020. godinu. Kao najbolja sportašica proglašena je atletičarka “Slobode” Varaždin Klara Košćak, a najboljim sportašem je proglašen karatist Enes Garibović. Klari je protekla godina bila vrlo uspješna, a neki od uspjeha mlade atletičarke su to što je postala prvakinja Hrvatske na 100 m s preponama i u sedmoboju te dvostruka prvakinja Balkana na 60 m prepone i u štafeti 4×400 m u dvorani. Klara je prošle godine proglašena najvećom nadom varaždinskog sporta te je zasluženo promovirana korak dalje do svoje prve titule najbolje sportašice grada Varaždina.

Sve nagrade za najveće nade varaždinskog sporta otišle su u Atletski klub „Sloboda“: pojedinačno Martinu Mlinariču i Jani Koščak te u konkurenciji sportskog para, štafete ili posade Roku Farkašu, Janku Kišaku, Marku Kušteru i Mateu Pongračiću.

Kao trener godine proglašen je zasluženo Patrik Košćak čiji atletičari su prvaci Hrvatske u vlastitim disciplinama i vlasnici novih državnih rekorda.

Dobitnica diplome je Lucija Pokos, trenerica atletske škole i bivša atletičarka, za doprinos i promoviranje varaždinske atletike.

Svečanost uručenja nagrada najboljima i priznanja zaslužnima održat će tek kada to epidemiološka situacija i važeće mjere dopuste.

Top