AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

KIŠAK I FARKAŠ S DRŽAVNIM REKORDIMA

Objavljeno: 24. svibnja 2022

U proteklih nekoliko dana atletičari našeg kluba postavili su izvrsne rezultate, a ovo su najbolji:

FARKAŠ S NOVIM DRŽAVNIM REKORDOM U PTUJU

ROKO FARKAŠ u svojoj drugoj utrci na 100m ove sezone briljirao je s rezultatom od 10.49 sekundi u kvalifikacijskoj utrci! (+0.8w). Tim rezultatom Roko je (ponovno) oborio državni rekord koji je do danas iznosio 10.57s. Spomenutim rezultatom kvalificirao se na Svjetsko juniorsko (U20) prvenstvo, koje će se održati ove godine u Kolumbiji. U finalnoj utrci na 100m, Roko je osvojio drugo  mjesto s rezultatom 10,44s sekundi, no uz preveliku pomoć vjetra (+2.2w).
Čestitamo!

KIŠAK S DRŽAVNIM REKORDOM

U nedjelju se u Karlovcu održalo natjecanje HAS (Hrvatska atletska liga sjever) na kojem su nastupili i naši atletičari. JANKO KIŠAK u utrci 110m prepone istrčao je novi državni rekord koji sada iznosi 14.09, ovaj je rezultat ujedno i norma za U18 prvenstvo Europe koje se održava u srpnju ove godine u Izraelu. Osim Janka vrijedi istaknuti i Janu Koščak koja je istrčala svoj novi osobni rekord na 100m prepone koji sada iznosi 13,91s, Jana je nastupala i u utrci na 200m gdje je također osvojila 1. mjesto.

KLARA KOŠČAK S NORMOM ZA SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

U subotu, 21. svibnja 2022. godine, održao se Agramov miting u Zagrebu. Od naših atletičara posebno se istaknula Klara Koščak koja je, iako višebojka, u utrci na 400m s preponama slavila s rezultatom od 59.19 sekundi. Ovaj rezultat norma je za Svjetsko juniorsko (U20) prvenstvo, koje se održava ove godine u Kolumbiji . Osim toga, Klarin rezultat samo je 4 stotinke slabiji od juniorskog rekorda Hrvatske (59.15). Dodajmo da je Klara višebojka, te je spomenuti rezultat postigla u prvoj ovakvoj utrci u karijeri. Valja spomenuti i Rahelu Leščak, koja je u istoj utrci istrčala rezultat 1:02,57 i time zauzela 5 mjesto. Čestitke našim preponašicama!

Od naših atletičarki valja istaknuti i Orhideu Leščak koja je u skoku s motkom postavila svoj novi osobni rekord koji sada iznosi 3,30m. Jana Koščak u skoku u vis osvojila je 3. mjesto s 175cm, a u bacanju kugle 2. mjesto.

 

Top