AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Kadetkinje AK Sloboda osvojile 3. mjesto u Kupu

Objavljeno: 16. rujna 2014

U Čakovcu je održan KUP Hrvatske za kadete i kadetkinje na kojem je nastupilo 30 klubova, a kadetkinje Atletskog kluba Sloboda osvojile su 3. mjesto. Samo su Agram iz Zagreba i Slavonija-Žito iz Osijeka bili bolji.
Najviše bodova za klub donijele su Monika Cmrečki nastupom u disciplinama 100m prepone i skoku u vis, te bacačice Leonarda Bosilj (disk i koplje) i Ana Majdak (koplje i kladivo). S osobnim rekordima bodove u svojim disciplinama osvajale su Paula Šimunčić na 2000m, Klara Martinez na 100m, i Sonja Pongračić na 3000m hodanje. Bodove za klub osvojile su i Ena Krebelj na 100m, Martina Kučina na 600m,Petra Špicar u skoku u dalj te štafeta 4×100m.
Kod kadeta iz redova kluba nastupilo je samo troje atletičara. Ivan Novko bio je drugi na 100m s osobnim rekordom 11,67. Jan Ožeg je pobijedio u bacanju kladiva, dok je u bacanju kugle bio drugi. Mladi Andreas Jozepović osvojio je peto mjesto u bacanju koplja.
Pošto je ovo natjecanje bilo izborno za susret kadetskih reprezentacija Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske koji će se održati 27. rujna u Mariboru, a u reprezentaciju idu prvo dvoje u svakoj disciplini, nastup za istu izborili su Jan Ožeg, Ivan Novko, Monika Cmrečki i Leonarda Bosilj.

Top