AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

JANA KOŠČAK ZLATNA, A JANKO KIŠAK SREBRNI NA EYOF-U

Objavljeno: 29. srpnja 2022

Ovog se tjedna u Banskoj Bystrici u Slovačkoj održava Europski olimpijski festival mladih – EYOF. Hrvatski atletičari trenutno su najuspješniji predstavnici Hrvatske na ovom natjecanju. A vrijedi napomenuti kako je od 6 medalja koliko je trenutno osvojila hrvatska atletska reprezentacija čak dvije osvojili su atletičari našeg kluba.

Jana Koščak ponovno je zlatna. Ovog puta Jana je predstavljala Hrvatsku u disciplini skok u vis te je i tu dominirala te osvojila prvo mjesto. U konkurenciji djevojaka 2006. i 2007. godište Jana je pobjedu odnijela preskočivši 184cm. Jana je višebojka, ali se na ovom natjecanju odlučila za skok u vis koji je njezina najjača disciplina te je to i potvrdila pobjedom u konkurenciji visašica. Jana je ovu i više nego uspješnu sezonu nakon europskog zlata u višeboju upotpunila zlatom na EYOF-u. Čestitke!

Janko Kišak u utrci na 110m prepone bio je srebrni. Janko nastupio je u finalu 110m s preponama te osvojio srebrnu medalju za Hrvatsku na EYOF-u. Nakon uspješno odrađene kvalifikacijske utrke Janko je u finalnoj utrci poboljšao vlastiti (a time i državni) rekord, unatoč vjetru u prsa (-0.4m/s). Rezultat vrijedan srebra na ovom natjecanju je 13.71s. Čestitke!

Čestitke Jani i Janku te treneru Patriku Koščaku!

Top