AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

INTERVJU Lucije Pokos za Sportinterview.net

Objavljeno: 8. lipnja 2016

 

Predstavi nam se ukratko.

Ja sam Lucija Pokos. Rođena sam 22. 10. 1994. godine u Varaždinu, no živim u Varaždinskim Toplicama. Studiram na Učiteljskom fakultetu i završavam 4. godinu. Od malih nogu se bavim sportom, no najviše mi se dojmila atletika za koju sam se odlučila i nisam požalila.

U svoj sport si ušla kao osnovnoškolka – što te potaknulo?

Atletikom sam se počela baviti sa 10. godina. Moj učitelj iz tjelesne i zdravstvene kulture primijetio da sam natprosječno brza i imam dobru skočnost pa mi je preporučio da se iskušam u atletici. Pošto sam već mnogo sportova trenirala, prihvatila sam izazov. Atletika mi se jako svidjela i uživala sam u njoj pa sam nastavila do dana današnjeg.

Je li se odmah vidjelo da si izvanserijski talentirana?

Odmah se vidjelo da sam talentirana. Pobjeđivala sam na gradskim trkama i školskim natjecanjima ko od šale. Moj današnji klub Sloboda Varaždin je htio treniram kod njih, što sam uz nagovor učitelja tjelesne kulture i podršku roditelja prihvatila.

Možeš li nam ukratko nabrojiti svoja najveća sportska dostignuća?

Moje najveća dostignuća su 10. mjesto na 200m na Europskom prvenstvu u Talinu (EST) i 3. mjesto na 60m na Balkanskim igrama u Istanbulu (TUR).

Koja ti je disciplina najdraža?

Najdraže mi je trčati 200m, a nešto manje draže mi je trčati 100m. Na 200m mogu u trci ispraviti eventualne pogreške koje sam napravila, dok na 100m za to nema vremena. Drage su mi još trke štafeta iz razloga jer se razvije neki timski duh i trče se više srcem nego glavom.

Imaš li u Hrvatskoj konkurenciju vrijednu spomena?

U Hrvatskoj baš nemam konkurencije zato odlazim na mitinge u inozemstvo gdje se utrkujem s djevojkama sličnih rezultata kao ja ili bržih.

Jesi li se ikada okušala u kakvom drugom sportu?

Kao što sam već napomenula, od malih nogu sam u sportu. Sa 8 godina sam počela trenirati karate, no uz taj sport okušala sam se u rukometu, plivanju, odbojci. Sa 10 godina sam počela i atletiku trenirati pa su mi neki sportovi postali opterećenje. Neko vrijeme sam trenirala karate i atletiku no morama sam se odlučiti za samo jedan sport, a to je bila atletika. Da ne treniram atletiku najvjerojatnije bih trenirala karate.

Najveći sportski uzor?

Nemam sportski uzor, no dojmila me jedna atletičarka, a to je Nizozemka Dafne Schippers koja je trenutna prvakinja svijeta na 200m. Mlada je i volim pogledati njene utrke, eventualno nešto naučim iz njenih nastupa.

Poruka za kraj?

Trenutno lovim normu za Europsko prvenstvo u Amsterdamu na 200m, ne fali mi mnogo, zato poželite sreću da uspijem. Pozdrav!

 

IZVOR: http://www.sportinterview.net/lucija-pokos.html

Top