AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Hrvatska želi prvo mjesto i plasman u Prvu ligu

Objavljeno: 5. kolovoza 2019

Atletskoj reprezentaciji Hrvatske treba podrška s tribina varaždinskog stadiona Sloboda kako bi na Ekipnom prvenstvu Europe u atletici – 2. Liga, koje će biti održano ovog vikenda – 10. i 11. kolovoza, u konkurenciji 12 atletskih reprezentacija izborila ulazak u Prvu ligu.

Na varaždinskoj Slobodi nastupit će Bugarska, Danska i Estonija, reprezentacije koje su ispale iz Prve lige, zatim Gruzija, Luksemburg i Malta, koje su se plasirale u Drugu ligu, te Austrija, Latvija, Cipar, Izrael, Slovenija i Hrvatska. Konkurencija će na ovom natjecanju biti oštra, tim prije što će za razliku od ranijih godina, kada su se prve tri reprezentacije po ukupnom broju ostvarenih bodova plasirale u viši rang natjecanja, na ovogodišnjem natjecanju u Prvu ligu tek najbolja reprezentacija. Prema novim propozicijama čak pet posljednje plasiranih reprezentacija ispast će u niži rang natjecanja.

– Zbog obnova atletskih staza u Hrvatskoj, posljednja dva mjeseca nismo imali najbolje uvjete za trening, neki su naši najbolji atletičari ozlijeđeni, no, nadam se da ćemo do početka Ekipnog prvenstva Europe uspjeti nadoknaditi izgubljeno i da ćemo u Varaždinu biti pravi – istaknuo je Mladen Katalinić, izbornik Hrvatske atletske reprezentacije, koji je pozvao varaždinske zaljubljenike u atletiku da ovog vikenda dođu na stadion i da bodrenjem pomognu našim najboljim atletičarima i atletičarkama.

Među glavnim favoritima ovog vrhunskog atletskog natjecanja su, uz reprezentacije koje su ispale iz Prve lige – Bugarsku, Dansku i Estoniju, svakako i Slovenija, koja je prošle godine bila nadomak plasmanu u Prvu ligu, ali i Hrvatska, kao domaćin ove atletske priredbe.

Hrvatska je prošle godine osvojila sedmo mjesto u Drugoj ligi s dvije pojedinačne pobjede. Ivan Horvat je slavio u skoku s motkom, a olimpijska prvakinja Sara Kolak bila je najbolja u bacanju koplja.

Ludbreška zlatna olimpijka je uz Sandru Perković,dvostruku olimpijsku i svjetsku prvakinju u bacanju diska, te bacača kugle Filipa Mihaljevića, svakako naš najizgledniji favorit na ovom, za hrvatsku atletiku izuzetno važnom natjecanju.

Top