AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

EPH za osobe s invaliditetom: Za AK Slobodu dva zlata, srebro i dvije bronce

Objavljeno: 12. svibnja 2013

Na stadionu Slobode održano je 1. Ekipno pvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom. Sudjelovalo je 85 natletičara, sa 147 startnih mjesta iz svih dijelova Hrvatske.

AK Sloboda na natjecanju je imala šest predstavnika, a osvojili su pet medalja.

Ivo Lovrenović tako je osvojio zlato u čak dvije discipline, u bacanju diska i u bacanju koplja od 600 grama. Darko Furjan bio je drugi u bacanju koplja od 800 grama. Zlatko Pap osvojio je treće mjesto u bacanju diska, te u bacanju kugle.

Ovo je inače bilo prvo natjecanje za atletičare s invaliditetom nakon paraolimpijskih igara u Londonu, a ujedno i početak natjecateljskog ciklusa za slijedeće igre. Natjecanje se odvijalo u svim atletskim disciplinama koja su u programu paraolimpijskih igara.

U AK Sloboda sekcija atletičara s invaliditetom djeluje od siječnja ove godine, a voditelj je Damir Frntić, dok o treninzima brine Dražen Ožeg, legenda varaždinske atletike.

Varaždinski stletski klub je inače i član Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom, a u klubu ističu kako je cilj podizanje svijesti i odgovornosti zajednice prema osobama koje se bave sportom unatoč zdravstvenim poteškoćama.

Ostale rezultate možete pogledati OVDJE

Top