AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

DVIJE MEDALJE I DRŽAVNI REKORD JUNIORA NA PRVENSTVU BALKANA

Objavljeno: 13. veljače 2022

Ovog se vikenda u Beogradu održalo Juniorsko prvenstvo Balkana na kojem su u sastavu reprezentacije  Hrvatske nastupili i naši atletičari.

Martin Mlinarič u skoku u vis osvojio je broncu preskočivši 211cm. Ne zaboravimo napomenuti kako je Martinu ovo prva medalja sa većeg međunarodnog natjecanja, a ujedno i potvrda Martinove odlične forme. Podsjetimo se kako je prošlog vikenda Martin rušio dvoranski državni rekord u skoku u vis, a već ovog osvaja medalju sa Prvenstva Balkana.

Roko Farkaš u sastavu štafete 4x400m za Hrvatsku reprezentaciju osvojio je srebro. Štafeta Hrvatske trčala je u sastavu (Farkaš, Orešković, Vojnović, Škorjanc) i drugo mjesto zauzela s vremenom 3:18,56 s. Osim u štafeti Farkaš je nastupao i u utrci na 60m. Roko se sa vremenom 6,96 plasirao u finalnu utrku gdje je otrčao 6,98 te zauzeo 8. mjesto.

Janko Kišak ponovno je srušio rekord u disciplini 60m prepone. Ovog puta naš mlađi junior trčao je u juniorskoj konkurenciji te je istrčavši 8,07 s zauzeo 5. mjesto. Rezultat od 8,07 s novi je juniorski i mlađe juniorski rekord Hrvatske u ovoj disciplini. Važno je napomenuti kako je ovo poboljšanje Jankovog prijašnjeg državnog rekorda za 3 stotinke.

Jana Koščak na ovom je natjecanju nastupala u čak 3 discipline. Na 60m prepone popravila je svoj osobni rekord koji sada iznosi 8,55 s. S ovim rezultatom Jana je bila 4., a samo 3 stotinke nedostajale su joj do 3. mjesta. Osim na 60m prepone, Jana je nastupala u skoku u dalj gdje je skočivši svoj novi osobni rekord 5,88m osvojila 8. mjesto. Na kraju Jana je trčala i u sastavu reprezentacijske štafete (u sastavu Koščak, Penezić, Cecić, Milić) koja se plasirala na 4. mjesto.

Ostali nastupi naših atletičara ovaj vikend

Marciuš na mitingu u Novom Mestu

Karlo Marciuš nastupao je na mitingu u Novom Mestu. Marciuš je ponovno dominirao na 200m istrčavši 21,50 s. Karla Marciuša uskoro očekuje nastup na seniorskom državnom prvenstvu, na kojem možemo očekivati odlične rezultate s obzirom na konstantnu formu koju Marciuš pokazuje.

Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje

U subotu se u zagrebu održalo PH za kadete i kadetkinje na kojem su nastupali i atletičari Ak Slobode.

Posebno se istaknuo naš Luka Leščak koji je u skoku s motkom osvojio 4. mjesto. Visina koju je Luka ovog puta preskočio bila je 2,80m. Na 600m nastupala je Helena Posavec. Helena je istrčavši 1:43,95 osvojila 10. mjesto. U utrci na 60m Ak sloboda predstavljala je Michelle Kovaček koje je osvojila 15. mjesto sa rezultatom 8,55 s.

Ostale rezultate možete pogledati na: https://www.has.hr/images/stories/HAS/webrez/2022/phkkdvorana/1/satnica1.html

Čestitke svim našim atletičarima i trenerima na postignućima ovog vikenda!

Top