AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Domislović s dopredsjednikom svjetske atletske federacije

Objavljeno: 17. prosinca 2014

Na poziv Hrvatskog atletskog saveza i novog predsjednika Ivana Veštića, u Splitu je jučer boravio jedan od najvećih sportaša u povijesti kraljice sportova atletike Sergej Bubka, koji je u grad pod Marjanom stigao kako bi se upoznao s projektom izgradnje nogometno/atletskog stadiona “Ruža Hrvatska”. Bubka je u Split stigao kao potpredsjednik Svjetske atletske federacije, a u Banovini ga je primio gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

domislovic

Bubka je bio nazočan na prvoj svečanoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza, na kome je predsjednik HAS-a Ivan Veštić predstavio projekt novog stadiona “Ruža Hrvatska”, koji bi se uskoro trebao izgraditi u Parku mladeži, kao “IAAF akreditirani sportski centar”. Veštić je pojasnio kako je Bubku pozvao kako bi otvorio
mogućnost povlačenja sredstava iz međunarodnih fondova.

– Tražimo pomoć pri dobivanju financijskih sredstava iz fondova IAAF-a, a Bubka nam može pomoći i davanjem referenci, koje su nam potrebne za ishodovanje novčanih sredstava od drugih institucija. Jedan od projekata koji planiramo provesti je i izgradnja nove atletske staze u Vukovaru – otkrio je Veštić.

Nakon toga su predsjednik Veštić i dopredsjednik HAS-a i predsjednik varaždinske Slobode Ivan Domislović zajedno sa Sergejom Bubkom bili u Dubrovniku, domaćini radnog dogovora sa vodstvima atletskih saveza iz BiH, Albanije, Kosova, Makedonije, Slovenije,Crne Gore i Bugarske. Primio ih je i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Slavni Bubka u maniri iskusnog diplomata IAAFa vrlo jednostavno ovladava preobimnin a ponekad i nepotrebnim programom a sve u cilju skupljanja  potpora za izglasavanje za predsjednika IAAF gdje će mu glavni konkurent biti britanac Coe. Sadašnji dopredsjednik  Bubka, je dobrdržreći, odlično obrazovani, elokventni sportski diplomat sa izraženim ambicija da postane predsjednik IAAF. Stalno je na putu na kojem ga prati njegov tajnik g. Tamm, nekad poznati bacač kladiva.

U svojem predstavljanju obećao je da će ,ako bude predsjednik IAAF jednako voditi brigu o stadionskoj atletici i svim disciplinama ali i o masovnom trčanju na cestama i planinama iza kojeg stoji masovnost i razvoj a što je sada zanemareno i prepušteno raznim pokretima koji sadržavaju i trčanja.

U razgovoru Domislovića i Bubke otkrivena je i povezanost Varaždina i ovog slavnog sportaša i to u osobi pok. Artura Takača kaiji ga je vodio i pomagao na mnogim svjetskim natjecanjima a što ja i sam A. Takač opisao u svojoj knjizi.

Fotogalerija

Top