AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Dominacija Karla Marciuša prvog dana Mlađe seniorskog prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 4. rujna 2021

Ovog se vikenda u Karlovcu održava Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke. Atletski klub Sloboda Varaždin ima 5 predstavnika, a to su: Karlo Marciuš na 100m i 200m, Orhidea Leščak i Andrea Vuradin u disciplini skok s motkom, Rahela Leščak na 400m prepone i Mia Florijanić u skoku u vis.

Već prvog dana prvenstva (subota 4. rujna) u disciplini 100m u konkurenciji mlađih seniora uvjerljivu pobjedu za Atletski klub Sloboda Varaždin odnio je sprinter Karlo Marciuš. Karlo je time obranio svoj naslov mlađe seniorskog prvaka Hrvatske. Nakon što je Karlo prije nešto više od mjesec dana u Grazu 100m istrčao za senzacionalnih 10,42sec, svoju je kvalitetu potvrdio i u Karlovcu sa istrčanih nevjerojatnih 10,45sec. Sutra (nedjelja 5. rujna) Karla očekuje nastup na 200m. Nesumnjivo je kako je Marciuš favorit i u ovoj disciplini nakon što je ranije ove sezone izjednačio mlađe seniorski državni rekord sa rezultatom 20,98sec.

Također, ‘Ak Sloboda’  u skoku s motkom predstavljale su Orhidea Leščak i Andrea Vuradin. Bolja je bila Orhidea Leščak, koja je s preskočenih 3,20m i izjednačenim osobnim rekordom osvojila 4. mjesto. Andrea Vuradin je sa rezultatom 2,60m osvojila 8. mjesto.

Čestitke atletičarima i trenerima Damiru Pascuttiniu i Nenadu Pavličeku!

Sutra nas ponovno očekuju zanimljivi nastupi naših atletičara. U 16:30 nastupa Rahela Leščak, koja će pokušati obraniti svoj naslov ml. seniorske prvakinje Hrvatske iz 2020.. Trku Karla Marciuša možete pratiti u 17:40, a skok u vis Mije Florijanić od 18:15.

Link za live stream natjecanja i ostale informacije možete pronaći OVDJE.

 

Top