AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

ČELNICI EUROPSKE ATLETSKE FEDERACIJE POTVRDILI UGOVOR O DOMAĆINSTVU VARAŽDINA EKIPNOM PRVENSTVU EUROPE U ATLETICI – 2nd legaue 10. – 11. 08. 2019.

Objavljeno: 30. listopada 2018

Priopćenje za medije

S VELIKIM NATJECANJEM ĆEMO SE PRISJETITI 30 GODINA OD ODRŽAVANJA JUNIORSKOG PRVENSTVA EUROPE U ATLETICI

Čelnici Europska atletske federacije su krajem prošlog tjedna na zasjedanju u Lausannei u Švicarskoj stavili svoj potpis na ugovor o održavanju Europskog ekipnog atletskog prvenstva  – Liga 2 u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine. Prethodno su ugovor kojim se reguliraju međusobni odnosi organizatora i Europske atletske federacije (EAA) potpisali predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok. Time su otklonjene sve sumnje da se jedna od najvećih atletskih priredbi u Europi sljedeće godine –  neće održati u Varaždinu i Hrvatskoj. Europsko ekipno atletsko prvenstvo, 2. liga – okupit će više od 720 natjecatelja i još nekoliko stotina atletskih djelatnika  iz 12 europskih zemalja, među kojima će biti i veći broj aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka.  Biti će to i prilika da pred domaćom publikom nastupe Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Ivan Horvat i drugi najbolji hrvatski atletičari i atletičarke.

Sportski park Sloboda u Varaždinu biti će domaćin ove velike atletske priredbe točno tri desetljeća nakon što je Varaždin bio odličan domaćin Juniorskog prvenstva Europe u atletici (1989. godine), za čije je potrebe i izgrađen stadion Sloboda. Sada će se temeljito obnoviti atletska staza i druga borilišta, nabaviti suvremena atletska oprema  te stvoriti uvjeti za razvoj ovoga bazičnog sporta za sljedećih dvadesetak godina.

  • Sada nam predstoji formiranje organizacijskog odbora i drugih službi za provedbu natjecanja i već smo prionuli tom poslu – istaknuo je Ivan Veštić predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, koji je dodao kako je ovo vrlo važno i za cjelokupnu hrvatsku atletiku.  –  Osim što želimo biti tradicionalno dobri domaćini, želimo da naša reprezentacija ostvari dobar rezultat. Ovo natjecanje shvaćamo i kao svojevrsni generator za hrvatsku atletiku. Zato u našem programu za 2019. godinu ono ima najvažnije mjesto, jer ćemo na taj način omogućiti i širenje atletike te, osim skrbi za vrhunske rezultate pojedinaca, dalje razvijati sustav hrvatske atletike u svim segmentima – zaključio je Ivan Veštić koji je bio nazočan skupu u Lausannei.

U Lausannei je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva – Liga 2 – u Varaždinu na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja među kojima iz Slovenije, Litve, Islanda, Izraela i drugih zemalja.

Top