AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Čak šest medalja za naše bacače na PH u Splitu

Objavljeno: 2. ožujka 2014

U Splitu se 1. ožujka održalo  Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske. Iz redova AK Sloboda nastupilo je šest atletičara koji su osvojili ukupno šest medalja.

Bacači AK SlobodaJan postolje

Jan Ožeg pobijedio je u bacanju kladiva i osvojio brončanu medalju u kugli te je opet pokazao da je trenutno najtalentiraniji mlađi bacački pojedinac kluba od kojeg se mogu očekivati vrhunski rezultati i u kojeg svakako vrijedi ulagati. Inače, Jan je bacio i svoj osobni rekord 53,40.

Leonarda Bosilj ugodno je iznenadila osvojivši zlato u bacanju diska za kadetkinje što je njezina prva medalja sa državnih prvenstava. Franja Želimorski uzela je srebro u bacanju koplja za mlađe juniorke.

Franja Želimorski-novaLeonarda Bosilj

Viktor Ožeg je kod juniora u bacanju kladiva osvojio drugo mjesto

Vinko Kopjar u konkurenciji mlađih juniora u bacanju kladiva morao se zadovoljiti broncom, dok je Antonio Vojnović u istoj kategoriji i disciplini završio na 4. mjestu. Vinko je bacio osobni rekord, sa 5kg kladivom.

Mirko i Viktor
S obzirom na vremenske uvjete na natjecanju (kiša, vjetar) rezultati nisu pravi pokazatelj trenutne utreniranosti bacača pod vodstvom prof. Dražena Ožega i Mirka Mičude no svakako veseli 6 novih medalja sa državnih prvenstava.

Top