AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Braća i sestre

Objavljeno: 22. ožujka 2014

     Malo je u kojem sportu to slučaj, kao u Atletskom klubu “Sloboda”, da toliko braće i sestara prodefilira kroz klupski sastav. Budući da već nailaze i djeca “slobodaša”, ugodno se prisjetiti da su kroz samo jedan klub u Varaždinu prošli:

1. Đurđa i Zdravko Borovec, te njihova braća Božidar i Marijan, svi bacači diska i kugle. I Đurđin sin, Ašli, upravo je sada u juniorskoj ekipi “Slobode”.

2. Po troje braće ili sestara našlo se iz obitelji Ožeg (Dražen, Čedomil i Marijan), zatim Tribusson (Karmen, Viktorija i Branko), Vučković (Žarko, Berislav i Dubravka) te Smiljanić (Desa, Zorka i Nada).

3. Iz obitelji Đurić nastupila su braća Vladimir i Ante, tu su još bila braća Radomir i Borivoj Obadić, Vlado i Željko Prstec, Nevesin i Mladen Mavar, Darko, Marinko i Dubravka Šipoš

4. Za “Slobodu” su nastupile i sestre Geber, Ljerka i Mirjana, a Dušanka i Robert Logožar i sada nose crveni “Slobodin” dres. Od braće istaknuti članovi “Slobode” bili su Franciska i Josip Hebek, kao  i Zvonko i Đuro Turk.

Evo, to je mali izbor iz zanimljivosti vezanih uz ime i nastupe AK “Sloboda”.

Tri sestre, tri atletičarke, neobično je rijedak slučaj u sportskom svijetu. Tu osobitost ima varaždinska “Sloboda” u sestrama Smiljanić: Desi, Zorki i Nad, aktivnim takmičarkama. Najmlađa od njih – Desa (rođena 1937.) uvrstila se u ovogodišnje ljestvice Hrvatske u trkačkim disciplinama, dok je Nada (rođena 1935.) vrlo dobra bacačica. Najstarija – Zorka (rođena 1933.), bavi se također bacanjima, ali nije ušla u deset najbolji.

Top