AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Bacači osvojili čak 9 medalja na Prvenstvu Hrvatske !!!!!

Objavljeno: 8. ožujka 2015

Split (8.3.2015).Zimsko bacačko Prvenstvo Hrvatske za sve kategorije održano je u Splitu 8.3.2015. godine. Ni sa jednog natjecanja ove godine atletičari Slobode nisu se vratili sa toliko medalja. Osvojili su ih ukupno čak 9.!? Ili  6 zlata,1 srebro i 2 bronce.

Tako je kod  seniora u kladivu uvjerljivo pobijedio Mirko Mičuda sa hicem od 67,94 m. Prvo mjesto u kladivu kod juniora sa  50,88 m osvojio je Antonio Vojnović. Kod kadeta , također u kladivu pobijedio je Jan Ožeg sa 58,43 m dok je u kugli bio drugi sa rezultatom  15,26 m. Zlatnu medalju osvojila je i mlađa juniorka Franja Želimorski u bacanju koplja sa  44,11 m i osobnim rekordom. Leonarda  Bosilj je kod kadetkinja nila najbolja u disku sa 29,30 m a Vinko Kopjar je bio najbolji u disku kod mlađih juniora sa 44,36 m. Kadetkinja Ana Majdak osvoje dva treća mjesta  i to u kladivu  sa 39,08 te u bacanju koplja hicem 33,97. Senior Saša Jambrošić osvojio je 4. mjesto u bacanju diska sa 45,60 m.

Ovo je jedna od najuspješnijih ekspedicija varaždinskih atletičara u posljednjih nekoliko godina. Novom uzletu bacačkih disciplina u Varaždinu  treba zahvaliti najviše stručnom i predanom radu novih trenera Nenada Pavličeka, a posebno oca i sina Mičuda kojima još uvijek pomaže legendarni trener prof. Dražen Ožeg koji će ove godine napuniti 60 godina trenerskog rada. Uspjehu bacača  znatno su doprinijeli znatno bolji uvjeti za rad zimi jer budući da im je za trening, naporom kluba i Zajednice športskih udruga grada, osposobljen jedan od balona u Graberju.(ID)

Fotogalerija

Rezultati

Dvorana za bacače(link)

Sandra Perković najbolja na svijetu sa 70,08 m u disku

Top